X

Quan el Britannia va atracar al dic de l’oest de Palma

L'any 1986, el ja rei Carles III acompanyat de Diana de Gal·les i els seus dos fills Guillem i Enric passaren també van visitar Marivent

09/09/2022

Quan el Britannia va atracar al dic de l’oest de Palma

Fa 34 anys la reina Elisabet II i el príncep Felip d’Edimburg visitaren Mallorca convidats pels reis emèrits Joan Carles i Sofia. Una visita de tres dies que els va permetre conèixer alguns racons de l’illa.

22 d’octubre de 1988 la silueta del vaixell reial del Regne Unit entrava al port de Palma. A bord del Britània la reina Elisabet i el seu marit el duc d’Edimburg. Un esdeveniment que va suscitar molta expectació entra la població mallorquina, i que els mitjans de l’època varen enregistrar fil per randa i feren la volta al món.

El rei Joan Carles va rebre els monarques personalment, i durant els tres dies que durà la visita ell i la reina Sofia exerciren d’amfitrions per mostrar-los alguns racons de l’illa. Visitaren Camp de Mar, Andratx, Valldemossa i Palma i també navegaren a bord del Fortuna, el mític vaixell del rei emèrit Joan Carles.

La visita no va estar absenta d’anècdotes. Just quan arribaven al port, a un dels espigons del dic de l’Oest, hi havien escrit “Gibraltar espanyol”, a la qual cosa la reina Elisabet II no va fer gaire cas i continuà saludant la gentada que s’havia congregat per rebre’ls.

També ha visitat l’illa en més d’una ocasió el ja rei Carles III. L’any 1986 acompanyat de Diana de Gal·les i els seus dos fills Guillem i Enric passaren uns dies a Marivent, convidat pels monarques espanyols. Carles i Diana, en aquells moments prínceps de Gal·les, tornaren a Mallorca en visita oficial tres vegades més, al 1987, 88 i 1990.


Carles III serà proclamat rei dissabte pel Consell d’Ascensió

09/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris