X

Quasi 27.000 persones opositen per ingressar a la Guàrdia Civil

S'examinen per una de les 2.520 places que s'ofereixen enguany

28/10/2023

Quasi 27.000 persones opositen per ingressar a la Guàrdia Civil

Un total de 26.915 persones opositen aquest cap de setmana a tot Espanya per una de les 2.520 places per a l’escala de caps i guàrdies de la Guàrdia Civil. Aquesta oferta d’ocupació pública suposa el major increment des de l’any 2011.

Del total d’aspirants, 8.531 són dones, és a dir un 31,70%, la xifra històrica més gran. Quant al nivell de formació, destaquen un total de 6.178 titulats universitaris. Per edat, la meitat dels aspirants se situa entre els 20 i els 30 anys, deixant l’edat mitjana d’aspirants en 28 anys.

La fase d’oposició es divideix en quatre proves: coneixements, físiques, entrevista personal i reconeixement mèdic. Per l’examen de coneixements, la Guàrdia Civil ha establert 19 seus, situades a 13 comunitats autònomes: Alacant, Baeza, Cadis, Calataiud, Gijón, Granada, Gran Canària, Lleó, Logronyo, Madrid, Màlaga, Palma, Mèrida, Múrcia, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Toledo,
València i Vigo.

Prèviament, s’ha dut a terme la primera fase, la de concurs, en la qual s’han avaluat els mèrits que cada opositor afegeix als requisits mínims exigits per poder participar en aquestes proves selectives. Tenir entre 18 i 40 anys, nacionalitat espanyola, mancar d’antecedents penals o comptar com a mínim amb el títol d’educació secundària són alguns dels requisits necessaris.

La prova practicada aquest dissabte i diumenge consisteix en la realització d’una sèrie de tests sobre coneixements teòrics generals, idiomes, ortografia, psicotècnics i gramàtica.

Els opositors que obtinguin puntuació suficient en aquesta prova de coneixements seran convocats per a les proves físiques: un circuit de coordinació i agilitat –novetat enguany-, una prova de resistència (carrera de dos quilòmetres de distància), una prova de força consistent en la realització d’un nombre determinat de flexions segons el sexe i una prova de natació de 50 metres.

Els que superin aquestes últimes proves seran sotmesos a una entrevista personal per avaluar la seva idoneïtat psíquica per al lloc de treball al qual opten i, finalment, un reconeixement mèdic per valorar el seu estat de salut i aptitud física.

Els aspirants que culminin el concurs d’oposició s’incorporaran a l’Acadèmia de Guàrdies de Baeza (Jaén) i al Col·legi de Guàrdies Joves “Duque de Ahumada” de Valdemoro (Madrid), on rebran la seva formació professional durant un curs acadèmic.

28/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris