espanya

Quatre víctimes mortals en l’explosió d’un edifici de Madrid

Mentre continuen les feines de neteja i retirada de runes, s'ha obert una investigació per esclarir la causa de l'accident


Ja són quatre les víctimes mortals i una desena de ferits que deixa l‘explosió a Madrid en un edifici, centre parroquial de l’església de la Virgen de la Paloma. Ha mort a l’hospital el capellà Rubén Pérez de Ayala, de 36 anys, greument ferit. Era amb l’operari que revisava les calderes de l’immoble afectat, quan es va produir l’explosió.

Des de primera hora del matí, s’han reprès les tasques de sanejament i retirada de runes de tots els materials danyats per l’ona expansiva. Durant tota la nit, l’edifici ha estat vigilat en tot moment.

L’Ajuntament de Madrid també revisarà l’estructura de l’edifici per valorar si procedirà a la demolició de les dues últimes plantes, les més afectades. Per la seva banda, la Policia científica farà un estudi per conèixer l’origen de la deflagració, que es va poder produir per una fuita de gas.

Els alumnes de l’escola La Salle La Paloma, ubicada just al costat de l’edifici de l’arquebisbat, continuaran aquesta setmana amb les classes però ho faran de manera telemàtica fins que s’avaluïn els possibles danys de l’edifici. Cap estudiant i treballador no va resultar-ne ferit, tot i la caiguda dels enderrocs al pati del centre, on no hi havia infants en aquell moment.

La gent gran de la residència Los Nogales-La Paloma, també ubicada al costat de l’obra esclatada, romandran de moment a la residència Pontones de Madrid.

La deflagració va ocórrer al voltant de les tres de l’horabaixa d’aquest dimecres, i va enderrocar part dels pilars que suporten la sisena planta i les golfes de l’àtic. També varen esmicolar-se tots els murs exteriors des de la segona planta fins a dalt de l’edifici.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Concentració contra les sentències que prohibeixen el 8M

Col·lectius feministes han protestat avui a Madrid contra les resolucions judicials que no els permetran sortir al carrer amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Madrid atreu francesos que busquen festa i oci

Usuaris de les xarxes socials han comparat la situació amb Magaluf

Nou dissabte de mobilitzacions arreu de Catalunya

A Sabadell, unes 150 persones de col·lectius antifeixistes han caminat per la ciutat, tot denunciant la violència policial

Migrants protesten per demanar la seva llibertat

A Tenerife, han reclamat que els deixin continuar el viatge cap a la Península