X

Què diu el decret d’emergència en habitatge?

El punt clau d'aquest decret és la creació d'una nova figura: l'habitatge de preu limitat (HPL)

03/10/2023

Què diu el decret d’emergència en habitatge?

El Govern publica una web de consulta sobre què és l’Habitatge de Preu Limitat

El decret d’emergència en habitatge aprovat aquest dilluns pel Govern permet reconvertir locals en habitatges, dividir els ja existents per crear més unitats sempre que facin un mínim de 60 metres quadrats o fer créixer en altura edificacions existents o parcel·les sense edificar. La nova normativa també permetrà crear habitatges de preu limitat a edificacions inacabades amb llicència caducada o en estat ruïnós i que habitatges fora d’ordenació urbanística puguin tenir decret d’habitabilitat.

Llegeix aquí el Decret llei 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge

S’hi inclou la possibilitat de crear habitatges en parcel·les fins ara qualificades d’equipaments i s’augmenta la cessió de terrenys públics a promotors privats de 50 fins a 75 anys. També es permetrà reconvertir establiments turístics obsolets en residències i s’hi introdueix una nova figura d’allotjament en espais comuns complementaris que podrien servir com a residència permanent a estudiants o gent gran i determinats col·lectius com el sanitari o l’educatiu a Eivissa.

Tots els nous habitatges que es creïn tendran un preu limitat de forma permanent, una figura a cavall entre l’habitatge protegit i el de mercat lliure i es podran destinar a ús propi, lloguer o venda. Com a requisits, hauran de tenir una superfície màxima de 90 metres quadrats i s’hauran d’inscriure en un registre. Els beneficiaris no podran ser titulars d’un altre immoble i el Govern preveu sancions que podrien arribar fins als 90 mil euros. El decret també suposa la modificació de la llei de turisme que permetrà als consells insulars precintar habitatges turístics il·legals.

Notícies relacionades >

03/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris