X

Què és l’edatisme?

Conscienciar d'aquesta problemàtica que afecta la gent gran en diferents instants de la vida quotidiana és l'objectiu del llibre "EDATISME" que publica l'IMAS

30/03/2023

Què és l’edatisme?

L’edatisme, o el que és el mateix, discriminar algú per motius d’edat, és la tercera causa de discriminació per darrere el racisme i el sexisme. Conscienciar d’aquesta problemàtica que afecta la gent gran en diferents instants de la vida quotidiana és l’objectiu del llibre “EDATISME” que publica l’IMAS.

A la feina, al carrer, a l’hora de fer gestions. Són molts els indretx on les persones majors se senten excloses. És el que s’anomena edatisme, o el que és el mateix, discriminació per edat. La tercera causa de discriminació per darrere del sexisme i el racisme.

Un to malsonant, un llenguatge infantilitzat, una actitud paternalista. Comportaments de la vida quotidiana que fomenten, diuen, un tracte inadequat cap aquest col·lectiu i que poden arribar a ser l’inici d’un maltractament familiar, social i institucional.

I una eina per prendre’n consciència és aquest llibre que llancen l’IMAS i l’Observatori de Persones majors de Mallorca. Un toc d’atenció en clau d’humor i vinyetes.

Per combatre’l, diuen, s’han de treballar els estereotips i els prejudicis ja des de petits per tal d’evitar generar expectatives errònies envers el fet d’envellir.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT