Jordi Tresserres, president d'Icomos Espanya, ho veu com a una oportunitat per desestacionalitzar el turisme de l'illa
27La Menorca Talaiòtica ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La qüestió, ara, és conèixer quines implicacions té aquest reconeixement i, per aquest motiu, l’Informatiu Migdia d’IB3 Ràdio ha fet una entrevista al president d’Icomos Espanya, Jordi Tresserres.
Icomos és una organització internacional no governamental associada amb la UNESCO. Està dedicada a la promoció de la teoria, la metodologia i la tecnologia aplicada a la conservació, protecció i reivindicació del patrimoni cultural. Els seus treballs es basen en els principis consagrats en la Carta Internacional de 1964 sobre la conservació i la restauració de monuments i llocs, denominada Carta de Venècia.
Què implica la declaració de Patrimoni de la Humanitat?
En primer lloc, no és cap regal, tal com reconeix Tresserres. La feina tot just comença ara, amb la preservació, investigació i difusió d’aquest patrimoni. Els reptes principals son l’aplicació del pla de gestió i ser capaços de convertir l’interès internacional que despertarà el reconeixement en visitants fora de temporada per evitar la massificació d’aquest patrimoni.
Per fer-ho, reconeix Tresserras, es pot habilitar un sistema de reserva anticipada que permeti controlar-ne l’aforament. Una altra de les particularitats és que part del patrimoni és privat. A més, la declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO també servirà per captar recursos de les administracions públiques. Cal destacar que la distinció arriba just quan Menorca celebra els 30 anys de la declaració de Reserva de la Biosfera.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina