X

El Consell de Mallorca valida els patrocinis a Reial Mallorca i Atlètic Balears en un ple farcit de retrets

L'acord s'ha aprovat en un ple extraordinari, amb el vot contrari d'un dels socis del govern del pacte, MÉS per Mallorca, que es va oposar des del principi al patrocini al Mallorca, i amb el rebuig també del PP i de Vox

20/09/2022

El Consell de Mallorca valida els patrocinis a Reial Mallorca i Atlètic Balears en un ple farcit de retrets

Moment de la votació en què PSIB, Podem, Ciutadans i El Pi.

Maria Antònia Serra

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimarts l’acord de modificació de crèdit que farà possible el patrocini a les dues societats anònimes esportives de l’illa, el RCD Mallorca i l’Atlètic Balears. La proposta ha sortit endavant gràcies als vots de PSIB, Unides Podem, El Pi i Ciutadans i el vot en contra del PP, MÉS per Mallorca i Vox, tal com estava previst.

Com havia anunciat la passada setmana, MÉS per Mallorca, soci de govern, ha votat en contra de l’expedient que inclou l’ajuda al RCD Mallorca i a l’Atlètic Balears, una modificació de crèdit d’1,17 milions. En canvi, s’ha mostrat a favor de l’altra proposta, d’uns 850.000 euros que aniran a parar als clubs semiprofessionals i esport base.

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha començat la seva intervenció fent referència a la crisi del pacte originada pel patrocini al Mallorca en afirmar que “les situacions complicades poden convertir-se en grans oportunitats”, i ha assegurat que el projecte aprovat permet al Consell “posar-se al nivell de la resta de diputacions, comunitats autònomes i ajuntaments que fan costat als seus clubs de categories superiors”.

“És un projecte que millora la situació, no sols fem costat a una societat anònima esportiva concreta, sinó a les dues que tenim a l’illa i a la resta d’equips que estan en primera categoria, alhora que ajudem també a la resta de clubs amb les ajudes”, ha resumit.

Malgrat no comptar amb el suport dels ecosoberanistes, el PSIB i Unides Podem han trobat en El Pi i Ciutadans els aliats perfectes. El partit taronja, però, n’ha pagat un complicat peatge. Les cares de la portaveu, Beatriz Camiña, mentre el seu company Oswaldo Cifre defensava el vot positiu, denotaven cert malestar. Camiña, crítica amb la direccció de Ciutadans respecte aquesta qüestió, ha acabat per abandonar el ple i evitar, així, la votació.

El Pi ja havia anunciat també el vot positiu després de comprovar que el Reial Mallorca havia desistit del patrocini turístic aprovat prèviament. Un compromís que el popular Llorenç Galmés ha posat en dubte, cosa que ha provocat un altre dels moments calents de la sessió. El portaveu del PP ha demanat en diverses ocasions un recés per comprovar la documentació. Petició que li ha estat denegada.

La propera passa serà treure a exposició pública les dues modificacions de crèdit, finançats pels romanents de la institució, i publicar les bases de la convocatòria abans de final d’any.

L’aprovat són dues modificacions de crèdit: una per als patrocinis esportius per 1.177.500 euros; i després subvencions per al desenvolupament de l’activitat esportiva a Mallorca que duplica les ajudes de 1.500 a 3.000 euros per a més de 270, per 400.000 euros; i per generar insercions publicitàries amb clubs de categories superiors, com ara el Palma Futsal, el Voley Manacor, el Voley Palma i el Fibwi Palma de bàsquet.


El patrocini públic del Reial Mallorca i l’Atlètic Balears el pagarà la Conselleria d’Hisenda

20/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris