societat

Qui pot rebre la vacuna contra la covid als centres massius sense cita prèvia?


Les Balears multipliquen els esforços per augmentar el ritme de vacunació. Des d’aquest dimecres s’obren els centres de vaccinació massiva sense necessitat de demanar cita prèvia per a totes les persones balears majors de 12 anys. Serà en horari de 16h a 19h a tots els vacunòdroms i també pel matí d’11h a 13.30h als centres de salut de Sant Antoni i Santa Eulàlia.


1.053 dosis inoculades en el primer dia de vacunació massiva sense cita prèvia

Amb tot, qui pot anar en aquests centres i poder rebre el vaccí contra la covid?

Totes les persones a partir dels 12 anys ja complits:

Residents a les Illes Balears. A Infovacunes fan diàriament una tasca activa de repesca de persones balears que encara no estan vacunades i per franja d’edat ja els ha tocat.

Residents d’altres comunitats autònomes o altres estats de la Unió Europea desplaçades a les Illes Balears temporalment per motius laborals i/o familiars. Una persona resident espanyola o europea que es troba a les Illes per motius laborals durant un temps de més de 3 mesos podrà rebre la vacuna justificant-ho amb un contracte laboral per fer feina a una empresa amb seu a les Balears. A més, en els mateixos punts de vaccinació, se li donarà d’alta en el sistema de salut balear i se li farà una targeta sanitària temporal. Des de la Conselleria de Salut reconeixen que el personal administratiu de l’IB-Salut treballa també intensament en els centres per fer tots aquests tràmits.

També podrà rebre el vaccí els residents espanyols o europeus que es troben a les Illes per estar amb un familiar per motius justificats durant més de 3 mesos. Aquests motius són residir temporalemt a les Balears per un reagrupament familiar a causa de motius laborals o per assistir i cuidar persones majors, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

En el cas d’un turista nacional o estranger no podrà rebre la vacuna perquè no reuneix cap dels motius justificats.

Residents en situació irregular.

Residents en situació de vulnerabilitat social.

Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un tutor legal, que n’haurà d’acreditar la condició en el punt de vaccinació. I cal recordar que els infants han de tenir els 12 anys ja complits el dia que vagin a un centre de vaccinació massiva per poder rebre la dosi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma