política

“Qui té aturats els aeroports internacionals són els països emissors”, diu Armengol

El PP acusa la presidenta de "passivitat" davant la paralització de l'activitat econòmica

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, durant la seva arribada avui al Parlament. EFE


Li farà falta al Govern més ajut de Madrid – també si escau de la Unió Europea– per sobreviure a les exigències sobre les arques públiques de la crisi del coronavirus que ja ha compromès 1.200 milions d’euros per a polítiques de protecció social i empresarial a través dels ERTO’s.

“Necessitarem molt de rigor, molta coordinació entre les diferents administracions i prioritzar unes despeses per damunt de les altres”, ha dit la consellera d’Hisenda balear, Rosario Sánchez, en la sessió de control al Govern, al Parlament. Sánchez ha explicat que celebra la posada en marxa d’un fons extraordinari no reemborsable per part del Govern d’Espanya tot i que considera que no és suficient i faran falta més esforços “tant per part de l’Estat com d’Europa”. La responsable dels comptes de la comunitat autònoma ha insistit que s’està demanant un tractament “específic per a les Balears” a l’hora de repartir ajuts estatals. A tot això, la consellera d’Hisenda ha dit que el Govern fa feina perquè els empresaris del sector turístic que paguen l’ecotaxa per mòduls no hagin de pagar la bestreta de setembre.

Vox acusa el Govern de malgastar en polítiques “ideològiques”

“La seva obligació és contenir la despesa i nosaltres veiem amb preocupació com la mantenen en polítiques ideològiques”, ha dit el diputat de VOX Sergio Rodríguez a la consellera Sánchez que li ha replicat que la prioritat del Govern no deixarà de ser “ajudar els ciutadans”.

Obertura d’aeroports

“Qui té aturats els aeroports internacionals són els països emissors, aquesta és la realitat”, ha respost Armengol al portaveu del PP Gabriel Company que ha acusat l’executiu balear de passivitat davant la paralització de l’activitat econòmica illenca. “Deixi de ser còmplice de les polítiques de Pedro Sánchez” ha dit Company a Armengol i li ha recriminat falta de coratge davant La Moncloa. La presidenta ha reivindicat que Balears pressiona Madrid perquè al seu torn pressioni Europa perquè aprovi un protocol sanitari unificat als ports i aeroports conscient, no obstant, que obrir no basta si no hi ha demanda que permeti les aerolínies tornar a operar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...

Les claus per entrendre què és el “factor d’insularitat” i on s’ha d’invertir

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda ha tancat un acord: 183 milions d'euros que s'inclouran als PGE del 2022