X

Radiografia de la sinistralitat a les carreteres de les Illes Balears

Més de 5.400 persones han mort en accidents de trànsit a les illes des del 1962

07/05/2024

Radiografia de la sinistralitat a les carreteres de les Illes Balears

A les Illes Balears, d’ençà que començà l’any, han perdut la vida 9 persones en accidents de trànsit a les carreteres de tot l’arxipèlag, és pràcticament el doble que en el mateix període de l’any passat, quan moriren 5 persones segons les dades facilitades per la DGT (Direcció General de Trànsit). Del total de víctimes d’aquest 2024, la gran majoria eren homes (7) i només dues, dones.

En el 66% dels accidents mortals d’aquest 2024, les víctimes duien el casc o el cinturó de seguretat posat, però una de cada tres no en feren ús.

L’any 2023 fou el més tràgic a la carretera des del 2017 a les Illes Balears, amb 55 víctimes mortals. La gran majoria, 38, registrades a Mallorca, 13 a Eivissa, 4 a Formentera i dues a Menorca. Aquí podeu consultar el mapa amb la localització concreta dels 52 accidents mortals registrats, tant en carretera com en zona urbana, a l’arxipèlag. Uns accidents en els quals també hi va haver 13 persones ferides greus i unes altres 21 de caràcter lleu.

Del total de víctimes registrades el 2023, set eren ciclistes, 9 vianants i la resta conductors i acompanyants. Per gènere, quatre de cada cinc morts eren homes.

En els darrers seixanta anys, han mort més de 5.400 persones en accidents de trànsit a les carreteres de les Illes Balears. En el següent gràfic es pot consultar l’evolució de la mortalitat a les carreteres de les illes, que registra una tendència decreixent els darrers anys i contrasta amb l’increment d’accidentalitat, motivat també per un increment del parc mòbil.

 

 

Notícies relacionades >

07/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris