X

Rafel Nadal ja a la final de l’Obert d’Austràlia: “Aquesta victòria gairebé significa més que algun títol de Grand slam”

Ha guanyat per 6-2, 6-3, 3-6 i 6-3 davant l'italià Matteo Berrettini i ara disputarà tres anys després el partit definitiu del torneig

28/01/2022

Rafel Nadal ja a la final de l’Obert d’Austràlia: “Aquesta victòria gairebé significa més que algun títol de Grand slam”


Nadal, a la final de l’Obert d’Austràlia

El mallorquí Rafel Nadal ha afirmat que la seva victòria a les semifinals de l’Obert d’Austràlia davant l’italià Matteo Berrettini gairebé significa més que algun dels seus vint títols de Grand slam.

“Per a mi és un èxit especialment emocionant, potser més que algun títol de Grand slam per l’inesperat que és tot i per tot el que hem passat en aquests darrers mesos”, ha explicat en al·lusió als sis mesos d’inactivitat que ha passat a conseqüència de la seva lesió crònica al peu esquerre.

“La vida a vegades et dona aquest tipus d’oportunitats. Ho estic gaudint al màxim i la graderia m’està donant suport de manera incondicional”, ha dit el sisè classificat mundial abans de descriure l’esdeveniment com un “semimiracle”.

“Són molts anys d’experiència i aquí, després de nou partits guanyats, la rapidesa mental torna, i els automatismes. Estava jugant a un nivell molt alt al principi, amb una adrenalina molt alta”, ha afegit després de tancar el joc per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-3.

El manacorí ha comentat que el que es juga aquest diumenge “és una final de Grand slam” i ha dit que no sap si serà l’últim. “Em jug un Grand slam, aquesta és la veritat. No sé si serà l’últim. Fa poc temps semblava que no hi hauria una altra oportunitat. Jo entenc que estàs amb el tema de ser el millor de la història, però encara que el guanyi no significarà que ho sigui”,ha explicat en al·lusió a la possibilitat de convertir-se en el primer jugador a superar la barrera dels 20 grans. “Per a mi seria molt bonic i important però no crec que em canviï la vida”.

“Si guany em donarà felicitat, però la vida seguirà”, ha afegit. Finalment, el de Manacor ha dit que en la final tendrà al rival més difícil possible del quadre perquè “un és el número dos amb opcions a ser número u i l’altre és el número quatre”. “Aquests jugadors són el present i els que marcaran el ritme del circuit en els pròxims anys pel canvi natural que té la vida. Haig de treure el millor per a donar-me alguna opció”, va concloure en al·lusió als seus possibles dos rivals, Daniil Medvedev (2) i Stefanos Tsitsipas, en la final d’aquest diumenge.

28/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris