Rafel Nadal s’imposa a Alcaraz i ja és a la final de Indian Wells

En un partit per a la història del tennis espanyol, el mallorquí s'ha imposat al murcià en tres sets (6-4, 4-6 i 6-3)

20/03/2022

8

Rafel Nadal jugarà la final d’Indian Wells després de derrotar aquesta nit al jove Carlos Alcaraz en un èpic i emocionant duel espanyol marcat pel potent i molest vent que bufava en el desert californià.

En aquest enfrontament generacional entre el present i el futur del tennis espanyol, Nadal ha superat a Alcaraz per 6-4, 4-6 i 6-3 en tres hores i 12 minuts.

Triple guanyador de Indian Wells (2007, 2009 i 2013), Nadal, que allarga a 20 la seva fabulosa ratxa de partits invicte en 2022, esveurà en la final a l’estatunidenc Taylor Fritz, que va guanyar en l’altra semifinal al rus Andrey Rublev per 7-5 i 6-4 en una hora i 50 minuts.

“Ha estat una tarda molt dura davant un rival increïble”, hs dit Nadal en acabar el partit. Ha destacat que el vent ha fer molt complicat jugar, però s’ha mostrat molt orgullós d’haver-se mantingut “mentalment” dins del partit malgrat tot i haver d’afrontar situacions molt difícils.

El partit, una pàgina d’or més per al tennis espanyol, ha estat a l’alçada de les expectatives creades. Alcaraz ha estat un rival temible amb una dreta profunda i un joc molt agressiu que ha posat Nadal contra les cordes. El manacorí ha mantingut la calma per anotar-se finalment el primer parcial.

La dinàmica ha canviat durant la segona mànega, quan ha començat a bufar amb moltíssima força el vent a la pista central d’Indian Wells. Després d’una lluita constant desl dos tennistes davant bots estranyíssims i efectes absurds de la pilota, Alcaraz ha aconseguit equilibrar el partit.

Ja en el set definitiu, i amb una mica menys de vent, Nadal ha tirat d’orgull de campió i d’experiència per aconseguir la victòria i la classificació per a la final d’Indian Wells, que li podria donar el quart títol consecutiu enguany després dels campionats que aconseguits a Melbourne, l’Obert d’Austràlia i Acapulco.