X

Reaccions desiguals al decret llei de mesures urgents per a l’impuls de l’activitat econòmica

Els hotelers i els propietaris de les sales de joc de les illes aplaudeixen el text tot i que amb matisos

16/05/2020

Reaccions desiguals al decret llei de mesures urgents per a l’impuls de l’activitat econòmica

Redacció

A les Illes, reaccions desiguals al decret llei de mesures urgents per a l’impuls de l’activitat econòmica.

Els hotelers i els propietaris de les sales de joc aplaudeixen el text tot i que amb matisos.

Els arquitectes creuen que l’eliminació del tràmits que pretén agilitzar els projectes farà tot el contrari i l’associació de lloguer vacacional se sent discriminat pel decret.

L’Associació del Lloguer Turístic a Balears (Habtur), per la seva banda, ha acusat el Govern de “tracte discriminatori”  i ha assegurat que no se’ls va consultar el text del decret.

Segons ha informat Habtur Balears el lloguer vacacional és la “principal” palanca de reactivació econòmica davant la crisi provocada pel coronavirus (COVID-19), atès que és una opció turística que “pot garantir la seguretat i les condicions sanitàries del viatger, perquè evita l’aglomeració de persones en recintes tancats”.

“De l’inici de la legislatura el Govern té sobre la taula una sèrie de mesures per al sector vacacional que ara hauria pogut modificar amb aquest decret per ajudar a la reactivació econòmica del sector i de les Illes en general”, ha expressat.

En aquest sentit, ha considerat que és “difícil” d’entendre que la prohibició del lloguer turístic en els unifamiliars de Palma contribueixi a la reactivació econòmica i que, sota la premissa de la reactivació momentània de l’activitat econòmica, es permetin increments de volum construït del 15% per als establiments hotelers.

També, ha afegit l’associació, és “difícil” d’entendre que s’ampliï la franja d’edat de 12 a 15 anys en aquelles estades que no computen com a plaça per als hotelers. Mentrestant, en els habitatges vacacionals continuen computant com a plaça turística.

16/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris