societat

Rècord de dosis administrades en un dia: 14.584

106.478 persones que ja han rebut les dues dosis d'alguna de les vacunes autoritzades contra la covid

R%C3%A8cord+de+dosis+administrades+en+un+dia%3A+14.584

/EFE


Aquest dimecres, les Balears ja compten amb 106.478 persones que ja han rebut les dues dosis d’alguna de les vacunes autoritzades contra la covid i estan immunitzades per complet. Això és un 10,8% de la població balear a vacunar (986.279 persones). Ahir s’administraren més dosis en un dia que mai: 14.584. El Govern s’ha compromès a administrar 50.000 vacunes en 7 dies.

Així i tot, segons les dades de vacunació del Ministeri de Sanitat publicades aquest dimecres, la nostra comunitat és la quarta amb manco percentatge de població immunitzada, per davant de Melilla (9,9%), Múrcia i les Canàries (10,3%).

Llargues coes a Germans Escalas de Palma per rebre la vacuna

“Li tenc més por al virus que a la vacuna” afirma un ciutadà a la coa de Germans Escalas. Aquest és el pensament majoritari en aquest punt de vacunació massiva. Per grup d’edat, són de 60 a 69 anys, els toca rebre la d’AstraZèneca però, tot i això, no ho han dubtat.

Tot i que hi ha molta gent citada, la llarga coa a estones surt del recinte, el temps d’espera és d’uns 10 minuts. A l’interior, el personal sanitari no atura. Estan en marxa 10, de les 14 línies de vacunació. Si la setmana passada s’injectaren 4000 dosis, aquesta s’espera inocular-ne 16000. Les Illes disposen aquesta setmana de 80130 antídots que permeten triplicar el ritme de vacunació. Queden encara unes 27000 cites per atorgar per aquesta franja d’edat que es poden demanar al web de Salut. Aquells que no tenguin coneixements informàtics, poden adreçar- se a la seva farmàcia i allà rebran ajuda.

Mentre a les Pitiüses i Menorca s’ha començat a vacunar la població general de 59-58 anys, a Mallorca es comencen a recuperar els col·lectius essencials pendents, per edat i ordre de prioritat de grup, segons el que estableix l’Estratègia de Vacunació del Ministeri de Sanitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...