societat

L’Ajuntament de sa Pobla instal·larà el cribatge massiu a l’aparcament de Can Tro

S'ha decidit suprimir el límit d'edat màxima i es deixarà que tots els majors de 16 anys residents al municipi es puguin fer la prova voluntàriament


L’Ajuntament de sa Pobla habilitarà l’aparcament de Can Tro per fer el cribatge massiu del coronavirus a partir d’aquest diumenge. Així s’ha acordat en la reunió de coordinació que s’ha celebrat aquest dimecres. En l’aparcament, de prop de 4.000 metres quadrats, s’hi instal.laran diverses carpes on es faran els test d’antigens i després les PCRs per als qui donin positiu en primera prova.

Per tal de coordinar tot allò relacionat amb aquest cribatge, l’equip de govern ha nomenat al funcionari municipal i ex director general d’Emergències del Govern, Pere Perelló, qui ha tingut com a primera tasca la recerca de l’espai on fer el cribatge massiu. També s’ha decidit suprimir el límit d’edat màxima que s’havia establert en els 59 anys i deixarà que tots els majors de 16 anys residents al municipi que ho desitgin es puguin fer la prova.

El consistori durà a terme una campanya d’informació a través de les xarxes socials per animar als ciutadans a passar el cribatge

La realització del cribatge massiu tendrà lloc després que la xifra d’incidència de la Covid-19 a sa Pobla s’hagi incrementat fins als 712 casos cada 100 mil habitants durant els darrers 14 dies, una xifra que gairebé triplica la de les Balears, que és de 200.  Amb aquest cribatge es vol detectar el màxim nombre de contagis possibles. D’entrada es descarta el confinament perimetral com els d’Eivissa i Manacor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El patruller ‘Formentor’ ja navega per aigües balears

La primera aturada ha estat a Eivissa, la mala mar ha fet cancel·lar la seva estada a Formentera prevista per demà.

Eivissa supera els 2.800 casos actius de Covid-19

Hi ha 111 persones ingressades a planta i 16 casos a l'UCI.

Salut garanteix que la manca de vacunes a Menorca no impedirà posar la segona dosi als geriàtrics

L'inici de la dispensació de la segona dosi als geriàtrics coincideix amb un nou màxim de casos diaris, 53