X

S’activa el dispositiu per organitzar l’arribada dels familiars de les víctimes de l’autobús accidentat de l’Imserso

El xofer ha donat negatiu en alcohol i drogues i tot apuntaria a una errada mecànica com a causa de l'accident. No es descarta, tampoc, un excés de velocitat

12/03/2024

S’activa el dispositiu per organitzar l’arribada dels familiars de les víctimes de l’autobús accidentat de l’Imserso

Foto: EFE / Cati Cladera

La Guàrdia Civil de Trànsit investiga les causes de l’accident de l’autocar amb 52 passatgers, més el conductor, turistes de l’Imserso, que, en sortir de la carretera en el quilòmetre 5 entre Sant Llorenç i Son Servera, es precipità des de dos mestres d’altura, i el vehicle quedà capgirat sobre un dels seus costats. El fet que tots els viatgers duguessin posat el cinturó de seguretat evità la tragèdia.

En total, són 24 els ferits, dels quals 7 van tenir la consideració de greu i un de molt greu. Segons la darrera actualització, ara mateix hi ha dos ferits ingressats a l’Hospital de Son Espases, dos a l’Hospital de Manacor i un a Son Llàtzer. La víctima amb lesions més greus, una dona de Saragossa que va patir diverses fractures, evoluciona favorablement a Son Espases i els responsables del seu seguiment estudien traslladar-la a la capital aragonesa. Segon fonts d’IB3 Notícies, un familiar d’aquesta dona ja es troba a Mallorca des d’ahir dilluns mateix.

El xofer, que ha donat negatiu en les proves d’alcohol i drogues, hauria apuntat a una errada mecànica com a causa de l’accident. No es descarta, tampoc, un excés de velocitat. Un portaveu de la Guàrdia Civil ha indicat que els investigadors estan a l’espera de l’anàlisi tècnica de les dades registrades en l’autobús per a establir les causes de l’accident, en el qual no va intervenir cap altre vehicle.

Emergències ha habilitat el telèfon 900 712 112 per atendre les famílies dels afectats, turistes de l’Imserso, que viatjaven en aquest autobús per visitar les coves d’Artà. Segons han informat a EFE fonts de la Delegació del Govern, 22 dels 52 membres del grup provenien de Saragossa, 13 procedien de Lugo, 3 de la Corunya, 6 de Santa Cruz de Tenerife i 8 de Salamanca. Segons la tècnica de la Direcció General d’Emergències, Empar Benlloch, ja s’ha activat el dispositiu per organitzar l’arribada dels familiars de les víctimes a Mallorca.

Després de l’accident d’ahir, devers les 17.30 hores, es va procedir a retirar l’autobús de la zona.

Notícies relacionades >

12/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris