societat

S’aixeca la veda per a pescar raors

Avui ja han estat molts els aficionats que han anat a les botigues especialitzades

S%27aixeca+la+veda+per+a+pescar+raors

S’aixeca la veda per pescar raors aquest dissabte. Un dia abans ja han estat molts els aficionats que han anat a les botigues especialitzades a comprar els darrers estris, per no perdre’s el primer dia en què la captura d’aquest peix tan apreciat està permesa.

Una d’aquestes botigues, ubicada a la barriada de Palma del Molinar, ha multiplicat per cinc la seva clientela aquest divendres. Si normalment passen per l’establiment una cinquantena de persones, a les sis de l’horabaixa ja n’havien vingut prop de 200. A més, la previsió meteorològica indica que aquest dissabte serà un bon dia per a fer-se a la mar.

La pesca del raor estarà autoritzada fins al proper 31 de març. Gràcies a l’elevat grau de compliment de la veda, que vol protegir aquesta espècie, s’ha produït un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Aquesta setmana també ve marcada per l’inici de la temporada de la llampuga. Només en els primers tres dies de la campanya s’han comercialitzat 8.000 quilos a les Balears. La Federació de Confraries de Pescadors creu que, amb aquests primers resultats, la temporada es presenta molt bé.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els vesins de Cala de Bou recuperen el subministrament d’aigua

Durant tot el dia operaris d'Aqualia han treballat per reparar l'avaria

El Consell entrega dels Lliuraments d’honor i distincions de l’Illa de Mallorca

Coincidint amb el 40 aniversari de la institució s'ha retut homenatge també als exconsellers

La vida per un ‘like’

Centrats, moltes vegades, a posar en risc la seva integritat física, els reptes virals són un dels perills més subestimats entre els nostres menors. La prevenció i la conscienciació són...

El TSJB ordena una prova pericial per veure si els mòbils de Kiko Mestre i Blanca Pou foren examinats

Es vol saber si s'extragué informació mentre estaven sota custòdia policial