societat

Salut confina quatre barriades de Palma: Son Gotleu, Can Capes, la Soledat i Son Canals

La resolució entrarà en vigor divendres a les 10 del vespre i durant 15 dies prorrogables. En total, es veuen afectats 23.000 habitants de Palma

Salut+confina+quatre+barriades+de+Palma%3A+Son+Gotleu%2C+Can+Capes%2C+la+Soledat+i+Son+Canals

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat aquest dimecres “mesures excepcionals” a les barriades de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat nord i una part de Son Canals per tal de limitar-hi i evitar les situacions que poden afavorir els contagis, sobretot en llocs tancats on es produeixen aglomeracions de persones, amb ventilació escassa, o bé on no es fa servir la mascareta. La resolució es publicarà aquest dimecres al BOIB (consulta aquí el document en PDF) i entrarà en vigor divendres a les 10 del vespre i durant 15 dies prorrogables. En total, es veuen afectats 23.000 habitants de Palma.

Les mesures:

– Zones afectades: Son Gotleu, Can capes, la Soledat i Son Canals.

– Queden exclosos els carrers que configuren el perímetre: el carrer Manacor, Reis Catòlics i el d’Aragó.

– Restringida l’entrada i sortida de persones, excepte per motius justificats, com ara l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris; el compliment d’obligacions laborals, professionals o empresarials; l’assistència a centres docents i educatius, incloent-hi les escoletes d’educació infantil; l’assistència i cura de gent gran, persones menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; el desplaçament a entitats financeres o d’assegurances; les actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials; les renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables, o per fer exàmens o proves oficials.

– Recomanació a la població de romandre a casa.

– Prohibides trobades i reunions de més de cinc persones, tant en l’àmbit familiar com públic, excepte si es tracta de convivents.

– Prohibits els casaments i serveis religiosos (excepte cerimònies fúnebres i vetlles, per a màxim 15 persones).

– Prohibides les celebracions i la pràctica esportiva.

– Aforament d’establiments al 50% i hora de tancament a les 22 hores. Així mateix, han d’establir un horari d’atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.

– Màxim 5 persones per taula i no està permès el consum a la barra.

– Suspesa l’activitat de lloc de culte, excepte els funerals (al 33% de la seva capacitat i un màxim de 15 persones).

– Prohibides fires i festes, revetlles, sopars a la fresca i altres esdeveniments populars, tant d’organització privada com municipal o insular.

– Suspesa l’activitat dels gimnasos i centres esportius de tota mena, parcs infantils i locals d’oci infantil.

Concretament, les mesures de compliment obligatori i les recomanacions —que afecten aspectes com la mobilitat, els aforaments i la suspensió de determinades activitats— són d’aplicació a l’interior del perímetre format pels carrers següents, tot i que en resten exclosos els que delimiten aquest perímetre:

  • – Via de cintura (Ma-20), des de la confluència amb el carrer d’Aragó fins a la confluència amb el carrer de Manacor.
  • – Carrer de Manacor, des de la confluència amb la via de cintura (Ma-20) fins a la confluència amb el carrer dels Reis Catòlics.
  • – Carrer dels Reis Catòlics, des de la confluència amb el carrer de Manacor fins a la confluència amb el carrer d’Aragó, amb inclusió de la plaça de Miquel Dolç.
  • – Carrer d’Aragó, des de la confluència amb el carrer dels Reis Catòlics fins a la confluència amb la via de cintura (Ma-20).

Mesures de prevenció i d’higiene

Així mateix, la resolució inclou un apartat en què recorda que s’han de respectar les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19, com ara l’obligatorietat de mantenir en tot moment la distància de seguretat interpersonal com a mínim d’un metre i mig entre les persones no convivents, així com l’ús de la mascareta, la higiene de mans, la ventilació correcta dels locals i espais tancats, així com la neteja i desinfecció de les superfícies.

Infraccions

Per acabar, la resolució disposa que els incompliments individualitzats del que s’hi disposa poden ser constitutius d’una infracció administrativa d’acord amb el que estableix el Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s’estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Lumbreras 09/09/2020

    Que lumbreras tenemos en Salud y que grandes soluciones dan desde el Govern, y se creen que arreglan algo confinando por barrios, y los bares abiertos hasta las 10:00 horas dé risas.Dando palos de ciegos como siempre nuestra querida Presidenta. Más presencia policial o mejor dicho alguna presencia para sancionar a los que no cumplan las normativa es lo único que funciona por desgracia. Suerte

Cercador |


més contingut relacionat

La Guàrdia Civil conclou que el crim de Peguera va ser un assassinat masclista

Recordem que el passat dijous aparegueren a dins d'un cotxe estacionat devora d'una benzinera de Peguera els cadàvers d'un home...

Vist per sentència el judici de les netejadores de l’Hospital Can Misses

Reclamen a la contractista En Equip que les consideri 'cambreres de pis' perquè fan llits

Educació dotarà d’una partida als centres per comprar mesuradors de CO² i filtres

L'objectiu és que l'aire de les aules estigui purificat per evitar contagis de la Covid-19 durant l'hivern

Actualització de dades: quatre morts, 164 contagis i 106 curats més

Aquest dimecres cal sumar un mort més a la Llar d'Ancians de palma en les darreres hores. Els casos actius són 2.765, 54 més que ahir. En total, ja són...