societat

Salut defensa que les vacunes contra el coronavirus seran segures

"Una vegada que s'autoritzin ja hi haurà 20.000 o 25.000 persones vacunades de cadascuna d'elles", recorda la coordinadora de vacunes als escèptics


Quan comenci la vacunació contra el coronavirus, s’haurà comprovat abans que el vaccí és prou segur. És el missatge de tranquil·litat que envia la Conselleria de Salut davant el recel de part de la població. Segons el darrer baròmetre del CIS, gairebé la meitat dels espanyols n’és reticent.

Al carrer, molts ciutadans expliquen que no volen ser els primers a vacunar-se. Amb això, com explica la coordinadora de vacunes del Govern, Antònia Galmés, cal estar tranquils: “Que no passin gens de pena perquè no seran els primers, perquè una vegada que s’autoritzin ja hi haurà 20.000 o 25.000 persones vacunades de cadascuna d’elles”.

També hi ha qui no se la vol posar perquè pensa que si la resta de persones ho fa, ja està protegida. I això no té per què ser així, depèn del tipus de vacuna. Galmés posa l’exemple de les vacunes de la meningitis i el pneumococ: “No es va veure fins que dúiem un temps vacunant que, a més de protegir els vacunats, protegíem els no vacunats”. És a dir, que fins que no passa un temps no se sap si la vacuna també evita la transmissió.

I de tant parlar d’una vacuna que encara s’ha de produir, n’hi ha que s’oblida d’una altra que ja tenim: la de la grip. Fins a la setmana passada el ritme de vacunació era molt bo, però Galmés lamenta que ara està baixant. “Encara queda la meitat de població de risc sense vacunar”, avisa.

La grip causa milers de morts cada any i algunes d’elles es podrien evitar amb una major taxa de vacunació. El 2019, es calcula que van morir 4.000 per aquesta malaltia. Una dada que demostra que a més de tenir vacunes disponibles, cal posar-se-les.


Salvador Illa diu que la vacunació contra la COVID-19 no serà obligatòria
Espanya aprovarà dimarts el seu pla de vacunació
Pfizer eleva al 95% l’eficàcia de la seva vacuna

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El conseller d’Educació de Menorca demana al Govern que flexibilitzi les ràtios de segon de Batxillerat

Lamenta que no s'hagi aprofitat la nova normativa anti-Covid per resoldre el problema i reclama que es rectifiqui

La incidència de la Covid per municipis

Les xifres de les Pitiüses estan molt lluny de les de Menorca i Mallorca

Tanca Universal Video, el darrer videoclub de Palma

Pepe Massanet baixarà la barrera en dos o tres mesos, quan hagi liquidat les pel·lícules

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits