societat

Salut i Educació descarten fer tests massius a les aules com fa Galícia

Els sindicat CSIF denuncia que falten per arribar 358 docents dels anunciats a les Illes


Salut ja ha començat a fer proves serològiques als 1.300 docents vulnerables. Tot i això, descarta dur a terme tests massius com fa Galícia a tots els professors de l’escola pública i concertada per evitar que les aules siguin un focus de contagi de la Covid-19. Aquesta és una petició que fa estona que reclamen sindicats com la Unió Obrera Balear i l’STEI.

El portaveu de la Unió Obrera Balear a l’ensenyament, Josep Palou, ha explicat als micròfons d’IB3 Ràdio que el passat mes de maig ja sol·licitaren a la Conselleria d’Educació fer aquestes proves massives ja que consideren que no basta fer tests als docents considerats vulnerables. Palou ha afirmat que “els tests serològics s’haurien d’ampliar a tots els professors i també als alumnes”.

Vaga

Aquest és un dels motius de la vaga prevista per al proper dilluns dia 14 de setembre convocada pel sindicat UOB, que també ha organitzat una nova concentració el proper divendres davant la seu de la Conselleria d’Educació. Palou denuncia que és una temeritat que Educació no escolti el Col·legi de Metges de les Balears i el sindicat mèdic que recomanen ajornar l’inici del curs escolar per l’escalada de casos positius per la Covid-19 a les Illes. La Unió Obrera Balear demana a la resta de sindicats que s’uneixin a la vaga i fa una crida a les famílies perquè no duguin els seus fills a l’escola el proper dilluns.

Una altra denúncia

El sindicat CSIF denuncia que falten per arribar 358 docents a les Illes. La Central Sindical Independent i de Funcionaris afirma que, si es vol arribar a la ràtio de 15 alumnes per aula, farien falta 483 professors a l’arxipèlag. Segons els càlculs del CSIF, arreu de l’Estat en manquen per arribar a la meitat dels docents anunciats i tan sols se n’han contractat 22.999.

El responsable d’Educació del sindicat Csif, Mario Gutiérrez, ha denunciat la improvisació de les comunitats autònomes per preparar el retorn a les aules. Gutiérrez ha afirmat que “no descartam dur a terme mobilitzacions ja que les ràtios són elevades i hi ha problemes d’espai als centres. A més, hem de dir que part del docents contractats cobriran les jubilacions i no les necessitats de la Covid-19″.

Per tot això, el sindicat CSIF demana un pacte educatiu i una llei que tengui en compte que a totes les comunitats autònomes hi ha d’haver una inversió mínima de 5.800 euros per alumne a l’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...