societat

Salut no localitza al 60% dels majors de 50 anys sense vacunar

Entre les possibilitats que es barallen està que aquestes persones visquin en altres comunitats i mantinguin l'empadronament a les Illes


El Govern es mostra preocupat per la població major de 50 anys que encara no s’ha vacunat. La Conselleria de Salut no localitza al 60% d’aquestes persones. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assegurat que s’està analitzant els motius de per què aquesta part de la població no respon a les seves crides a la vacunació.

Entre les possibilitats que es barallen, ha dit, està que aquestes persones visquin en altres comunitats i mantinguin l’empadronament a les Illes.

Cal destacar que de les persones majors de 50 anys, el 23% no està vacunat i d’aquest, el 60% no es localitza, un 22% manifesta el seu rebuig a la vacuna i la resta accepten la “repesca” per a la vacunació.


Els operadors d’Infovacunes repesquen ciutadans que no s’han vacunat

Estratègies per acostar la vacunació entre els de 20 a 40 anys

Gómez també ha recalcat la necessitat de millorar la taxa de vacunació entre la franja de 20 i 40 anys. Per a això, el Govern està estudiant diferents “estratègies” per a “acostar la vacunació” als qui encara no ho han fet. Entre aquestes mesures, es contempla vacunar a aquest grup d’edat en els centres de salut. Si bé comporta “una logística complicada”, serà “més fàcil si s’acosta la vacunació als domicilis”, ha dit Gómez.

Així mateix, també es considera instal·lar autobusos en llocs com el campus de la Universitat de les Illes Balears per a facilitar la inoculació de la vacuna. Així i tot, la consellera confia que, una vegada finalitzi la temporada turística, es pugui “recuperar” a tots els treballadors del sector que encara no s’han vacunat.

L’objectiu per a Salut és arribar al 100% de la població diana vacunada ja que, segons ha precisat, amb la variant Delta, “el 70% no és suficient”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica