societat

Salut programa cribratges de proves PCR cada 15 dies per als treballadors de les residències

La Conselleria assenyala que a causa de l'augment “important” dels casos de coronavirus a les Illes, les residències necessiten “suport” per a frenar els possibles contagis que puguin afectar els usuaris d'aquests centres


La Conselleria de Salut i Consum, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS), ha programat, des del passat dissabte 7 de novembre, cribratges cada 15 dies a professionals de residències de gent gran i de persones amb discapacitat.

Aquest dimarts, el Govern ha hagut d’intervenir dues residències més per nous brots de contagis a Mallorca. Concretament, la residència de l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo, on s’ha localitzat un brot que afecta a 10 usuaris i 3 treballadors i la residència DomusVi Santanyí, que a hores d’ara té 4 residents i 4 professionals contagiats. Actualment, a les residències per a persones majors de les Balears hi ha 96 usuaris amb contagi actiu, 71 dels quals estan hospitalitzats, i 83 professionals contagiats, ha assenyalat Salut en un comunicat.

La Conselleria que dirigeix Patricia Gómez ha recalcat en el comunicat que, a causa de l’augment “important” dels casos de coronavirus a les Illes, les residències necessiten “suport” per a frenar els possibles contagis que puguin afectar els usuaris d’aquests centres.

Per això, Salut, al costat de l’IMAS, ha programat cribratges quinzenals a tots els professionals que treballen en les residències, el test dels quals se sumaran als que cada setmana es realitzen en les residències on es produeixen rebrots de contagis.

Salut també ha recordat que es fan tests de diagnòstic del virus a aquells professionals de residències de majors i de persones amb discapacitat que comencen a treballar en el centre o que es reincorporen després de les vacances o una baixa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa