SOCIETAT

Salut pública actualitza el web de matances domiciliàries de porcs amb informació per a ajuntaments i els ciutadans

Els ajuntaments són els responsables d'autoritzar o no les campanyes, d'organitzar-les i d'informar els ciutadans


La Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern balear ha actualitzat el web de matances domiciliàries de porcs amb informació per als ajuntaments i la ciutadania, en el marc de la proximitat de la campanya, que comença l’1 de novembre.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, aquest diumenge en una nota de premsa, amb motiu de la proximitat de la campanya de matances domiciliàries de porcs, i amb la finalitat d’oferir informació extensa, clara i accessible, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha actualitzat la pàgina web amb continguts específics dirigits tant a ajuntaments -que són els responsables d’organitzar-les- com als ciutadans particulars. L’objectiu de la campanya és protegir la salut de la població i prevenir zoonosis derivades, entre les quals destaca la triquinosi.

Així, la pàgina web que ha actualitzat el Servei de Seguretat Alimentària s’estructura en diversos apartats amb dades pràctiques sobre la durada i finalitat de la campanya, amb informació sobre la triquinosi i les mesures preventives de bioseguretat per evitar-la, i amb recomanacions de consum segur. També s’inclou un espai en el qual es relaciona la normativa d’aplicació, instruccions per a la presa de mostres i un apartat sobre veterinaris col·laboradors de la campanya.

El web disposa d’una secció específica dirigida a ajuntaments, que són els responsables d’autoritzar o no la campanya, d’organitzar-la i desenvolupar-la, a més d’informar la població de l’obligació de realitzar el diagnòstic de triquina i de la resta d’aspectes que es recullen en la normativa, així com de comunicar a la Direcció General de Salut Pública i Participació les condicions de la campanya.

Durant la campanya 2021-2022, a Balears només es va comunicar la presa de 265 mostres de porcs -15 més que la campanya anterior- per a determinar la presència de triquina, i totes elles van donar un resultat negatiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |