X

Suspesa l’activitat del càtering responsable del brot d’intoxicació a col·legis de Palma

El servei de menjador es continuarà oferint amb normalitat a través d’una subcontractació de la prestació de càtering

08/01/2024

Suspesa l’activitat del càtering responsable del brot d’intoxicació a col·legis de Palma

Imatge de les instal·lacions de l'empresa responsable del brot d'intoxicació alimentària.

La Direcció General de Salut Pública ha pres la decisió de suspendre-hi temporalment l’activitat de l’empresa encarregada del servei de càtering, que provocà del brot d’intoxicació alimentària en el qual es van veure afectats 149 infants i 5 professors de quatre col·legis palmesans el mes de desembre. Així ho ha informat la Conselleria de Salut aquest matí en un comunicat.

Una notícia que ja avançava a primera hora d’aquest dilluns a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, la Directora general de Salut Pública, Elena Esteban: “El servei de seguretat alimentària ha revisat la documentació, així com les instal.lacacions de l’empresa, i ha determinat que el programa de gestió de seguretat alimentària no està adaptat als processos d’elaboració d’aliments, i per tant se suspèn l’activitat a l’empresa. Li donam un termini per a que redissenyi aquest programa. Per part d’Educació, està garantit que els infants tenguin servei de menjador a les quatre escoles afectades.” Esteban no ha parlat en cap moment de sanció a l’empresa.

En l’escrit de la Conselleria de Salut, s’exposa que la versió que aporta el programa no demostra que compleixi amb la finalitat d’analitzar i controlar els perills i punts crítics on hi pot haver contaminacions alimentàries, fet que posa en risc la salut pública. D’altra banda, Salut afirma que fins avui l’empresa no ha aportat cap informació, anàlisi o dada que suggereixi que coneix les causes de la fallada en la innocuïtat dels aliments i les mesures per mitigar-la, la qual cosa genera incertesa sobre les mesures correctores que aplicarà per evitar futurs riscs en la salut pública.

Salut Pública ha pres aquesta mesura de cessament temporal d’activitat de la cuina central davant les mancances evidents en el sistema de gestió de seguretat alimentària que va presentar l’empresa. Aquesta decisió vol garantir la seguretat i la salut de la població, prioritzant la prevenció i la correcció de pràctiques que puguin posar en risc la integritat dels consumidors. Manuela García ha confirmat davant els mitjans, després de la reunió Interterritorial de Salut, la suspensió cautelar del càtering.

Per la seva banda, la Conselleria d’Educació i Universitats ha anunciat que a partir d’aquest dilluns, i fins a nou avís, el servei de menjador es continuarà oferint amb normalitat a través d’una subcontractació de la prestació de càtering.

Els centres afectats pel brot d’intoxicació alimentària foren el CEIP Maria Antònia Salvà, amb 52 menors i 2 professors perjudicats; el CEIP Cas Capiscol, amb 71 infants i 2 professors; el CEIP Aina Moll, amb 20 infants afectats, i el CEIP Es Viver, amb 6 infants i 1 professor. Les persones presentaren un quadre de dolor abdominal, diarrea i vòmits, tots de curs lleu, i no es va produir cap ingrés hospitalari.

 

Notícies relacionades >

08/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT