X

Salut veta una doctora del Mateu Orfila per intentar comprar medicaments i prescriure’n

La Direcció General de Farmàcia ha remès un escrit a totes les apotecaries recordant que roman suspesa per a l'exercici de la professió mèdica

20/09/2022

Salut veta una doctora del Mateu Orfila per intentar comprar medicaments i prescriure’n

Salut veta una doctora del Mateu Orfila per comprar medicaments. Es tracta de Nadiya Popel, la doctora que va ser protagonista pel seu discurs antivacunes en contra de la vacunació contra la covid. Ja va ser suspesa sis mesos d’ocupació i sou.

La direcció general de Farmàcia ha remès un escrit a totes les farmàcies recordant que roman suspesa per a l’exercici de la professió mèdica i, per tant, no pot prescriure medicaments. Una advertència que arriba després de tenir constància que Popel va prescriure una “fórmula magistral” sense cap justificació clínica.

En la nota, la Direcció General de Prestacions i Farmàcia recorda també que, abans d’iniciar l’elaboració d’un producte, el responsable ha d’avaluar la idoneïtat de la prescripció. Per tant, si el farmacèutic constata la irracionalitat d’una fórmula magistral des del punt de vista de seguretat, ho hauria de comunicar al metge, i si aquest es reafirma en la prescripció, s’hauria de negar a elaborar-la.

La doctora Popel, polèmica per recomanar no vacunar-se contra la covid, ha fet recentment un vídeo en el qual ven preparats per fer front al coronavirus, en els quals s’inclouen medicaments. En el vídeo, a més, ofereix la possibilitat d’enviar-ho arreu d’Espanya. Un fet que incompleix tota mena de normatives mèdiques i sanitàries i suposa un risc per a la població.

20/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris