política

Armengol diu que “constitucionalistes” són també els qui defensen la reforma de la Carta Magna

La presidenta del Govern ha dit que no es pot identificar com a defensors de la Constitució aquells que només en defensen un article

Armengol+diu+que+%26%238220%3Bconstitucionalistes%26%238221%3B+s%C3%B3n+tamb%C3%A9+els+qui+defensen+la+reforma+de+la+Carta+Magna

EFE/Ballesteros


Francina Armengol, presidenta del Govern, ha reivindicat aquest divendres que “els constitucionalistes” són “aquells que defensen la unitat de l’Estat però també els qui aposten per reformar la Carta Magna”. En aquest sentit, ha afegit que el marc “no pot ser rígid” i ha defensat una “lectura més oberta”.

“La Constitució no només és un llibre d’instruccions sobre el funcionament de l’Estat, és molt més, i per aquest motiu, no podem permetre que s’instal·li aquest reduccionisme que ens empobreix a tots. L’etiqueta de constitucionalistes no pot servir per confondre, identificant com a defensors de la Carta Magna aquells que només en defensen un article”, ha defensat.

La presidenta també ha dit que la Constitució ha de ser flexible i compatible amb plantejaments ideològics distints i viva per adaptar-se a les exigències de les generacions i la societat actual”.

Vuit estudiants d’instituts públics de les Balears han llegit fragments de la Constitució durant l’acte institucional del 41è aniversari de la Carta Magna celebrat al Palau de l’Almudaina. Els joves, delegats de convivència voluntaris als seus centres educatius, han llegit articles del títol Primer, que consagra els drets fonamentals i els principis de la política econòmica.

També ha intervingut el delegat del govern central en funcions, que ha apel·lat a l’esperit de consens dels pares de la Constitució del 78. Un esperit que, segons Morey, ha de ser pnt de partida per avançar en drets socials i no caure en retrocessos.


El 41 aniversari de la Constitució, marcat per la incertesa sobre la investidura de Pedro Sánchez

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca es marca com a reptes aconseguir més autonomia i resoldre la reforma de la carretera

Susana Mora confia que la futura llei de Consells donarà més llibertat i flexibilitat a les institucions insulars

Catalina Cladera defensa la tasca de l’IMAS i demana prudència

El grup del PP i Vox volen que la presidenta del Consell de Mallorca doni explicacions en un ple extraordinari

Primera reunió del comitè autonòmic de Ciutadans a les Balears amb Mesquida al capdavant

Patrícia Guasp ocupa el càrrec de secretària d'Acció Institucional que havia quedat desert amb la marxa d'Olga Ballester