política

Armengol diu que “constitucionalistes” són també els qui defensen la reforma de la Carta Magna

La presidenta del Govern ha dit que no es pot identificar com a defensors de la Constitució aquells que només en defensen un article

Armengol+diu+que+%26%238220%3Bconstitucionalistes%26%238221%3B+s%C3%B3n+tamb%C3%A9+els+qui+defensen+la+reforma+de+la+Carta+Magna

EFE/Ballesteros


Francina Armengol, presidenta del Govern, ha reivindicat aquest divendres que “els constitucionalistes” són “aquells que defensen la unitat de l’Estat però també els qui aposten per reformar la Carta Magna”. En aquest sentit, ha afegit que el marc “no pot ser rígid” i ha defensat una “lectura més oberta”.

“La Constitució no només és un llibre d’instruccions sobre el funcionament de l’Estat, és molt més, i per aquest motiu, no podem permetre que s’instal·li aquest reduccionisme que ens empobreix a tots. L’etiqueta de constitucionalistes no pot servir per confondre, identificant com a defensors de la Carta Magna aquells que només en defensen un article”, ha defensat.

La presidenta també ha dit que la Constitució ha de ser flexible i compatible amb plantejaments ideològics distints i viva per adaptar-se a les exigències de les generacions i la societat actual”.

Vuit estudiants d’instituts públics de les Balears han llegit fragments de la Constitució durant l’acte institucional del 41è aniversari de la Carta Magna celebrat al Palau de l’Almudaina. Els joves, delegats de convivència voluntaris als seus centres educatius, han llegit articles del títol Primer, que consagra els drets fonamentals i els principis de la política econòmica.

També ha intervingut el delegat del govern central en funcions, que ha apel·lat a l’esperit de consens dels pares de la Constitució del 78. Un esperit que, segons Morey, ha de ser pnt de partida per avançar en drets socials i no caure en retrocessos.


El 41 aniversari de la Constitució, marcat per la incertesa sobre la investidura de Pedro Sánchez

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadans demana al Govern que incorpori la figura de l’infermer escolar

A la proposició no de llei sol·liciten que s'incorporin aquests professionals per prevenir infeccions a les escoles

Alcúdia és el municipi amb el romanent més alt de les Balears: 90 milions d’euros

PSIB i El Pi, que governen amb coalició, negocien encara si accepten l'acord de la FEMP

Company: ” Sánchez se’n va anar com va venir, amb les mans buides”

El PP denuncia el menyspreu i indiferència de Sánchez cap a les balears

El PP de Vila es mostra totalment en contra de donar el romanent municipal al Govern Central

Segons els Populars, l’entrega del romanent hipotecaria la ciutat durant 17 anys