X

Pedro Sánchez sobre el parador de Joan Carles I: “No tenc la informació”

El cap de l'Executiu tampoc no ha explicat quines vies de finançament tindrà Joan Carles I mentre visqui a l'estranger, després que Felip VI suprimís l'assignació que el seu pare tenia de l'Estat el passat 15 de març, ni si l'Estat es farà càrrec de les despeses per a la seva seguretat 

04/08/2020

Pedro Sánchez sobre el parador de Joan Carles I: “No tenc la informació”

EFE/Chema Moya

Redacció

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts “no tenir la informació” sobre el parador de Joan Carles I després de la seva fugida d’Espanya i ha apuntat que correspon al rei emèrit o a la casa reial facilitar-la.

Sánchez ha dit desconèixer on està el rei emèrit a  la roda de premsa posterior al Consell de Ministres al Palau de la Moncloa, davant les informacions publicades per diversos mitjans que podria estar a la República Dominicana o a Portugal.

“Correspondrà a la seva persona o a la casa reial donar a conèixer aquesta informació, no al Govern d’Espanya. Parlem d’institucions diferents”, s’ha justificat davant les insistents preguntes sobre el parador del pare de Felip VI, després d’anunciar-se ahir, dilluns, que es trasllada a l’estranger a viure davant la controvèrsia generada pels seus suposats negocis ocults a Suïssa.

Ha posat l’accent que com a president li correspon “respectar la presa de decisions” de la casa reial i “el moment en què decideixi fer públiques algunes d’aquestes qüestions”.

Segons Sánchez, “el més important” és que el rei emèrit ha deixat clar, a través del seu advocat, que “es posa a la disposició de la justícia com qualsevol altre espanyol”.

El cap de l’Executiu tampoc ha donat cap informació sobre quines vies de finançament tindrà Joan Carles I mentre visqui a l’estranger, després que Felip VI suprimís l’assignació que el seu pare tenia de l’Estat el passat 15 de març. Tampoc no ha aclarit si l’Estat es farà càrrec de les despeses per la seguretat el rei emèrit. S’ha limitat a respondre que el finançament de la casa reial està inclosa en els Pressupostos Generals de l’Estat.

En la seva negativa a donar detalls, Sánchez ha insistit que les seves converses amb Felip VI són “discretes” i han de quedar en un àmbit reservat.


Joan Carles I abandona Espanya després del seguit d’informacions sobre presumptes irregularitats
Els reis mantenen la seva agenda i arribaran aquest cap de setmana a Mallorca
Joan Carles I, 40 anys lligats a les Balears

04/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris