X

Sánchez diu que va ser víctima de ‘lawfare’ quan era a l’oposició, però insisteix que confia en la justícia

En una entrevista a la Cadena SER ha afirmat que va ser "objecte d'espionatge per part de la mal anomenada "policia patriòtica"" el 2014

30/04/2024

Sánchez diu que va ser víctima de ‘lawfare’ quan era a l’oposició, però insisteix que confia en la justícia

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que ha estat víctima de ‘lawfare’, és a dir, de guerra judicial bruta quan era en l’oposició quan el seu entorn familiar va ser objecte d'”espionatge” per part de l’anomenada “policia patriòtica” l’any 2014, segons ha indicat, encara que en tot cas diu que aquestes pràctiques van acabar quan ell va arribar a la Moncloa i, per tant, continua confiant en la justícia. “Que jo he patit ‘lawfare’ en el passat, sens dubte”, ha afirmat Sánchez en una entrevista a la Cadena SER, recollida per l’agència Europa Press, l’endemà que va anunciar que continuava com a president del Govern d’Espanya després de cinc dies pensant si dimitia.

Sánchez considera que a partir d’ara ha d’haver-hi un “punt i a part” quant a la “regeneració democràtica” i s’ha queixat que fa una dècada que pateix una campanya d’assetjament i enderrocament juntament amb la seva dona, Begoña Gómez. El president assenyala, per tant, que ha patit ‘lawfare’ i es refereix a uns àudios publicats recentment en els quals el comissari José Manuel Villarejo i l’aleshores número dos del Ministeri de l’Interior en el Govern de Mariano Rajoy, Francisco Martínez, parlen sobre el sogre de Sánchez i els seus negocis. “Jo he estat objecte d’espionatge per part de la mal anomenada “policia patriòtica” del senyor Rajoy l’any 2014, quan jo vaig ser elegit secretari general del Partit Socialista”, ha indicat Sánchez, que, no obstant això, considera que aquestes pràctiques van acabar quan ell va arribar a la Presidència del Govern l’any 2018.

Respecte a si considera que existeix ‘lawfare’ en el cas que afecta la seva dona i que ha desencadenat l’última crisi i el téntol de Sánchez de la vida pública durant cinc dies, ha dit: “Com a persona puc tenir la meva opinió sobre això, però som president del Govern d’Espanya”.

Notícies relacionades >

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris