X

Sanitat calcula que un 10% dels contagiats per coronavirus desenvoluparà COVID persistent

S'han descrit 200 símptomes diferents de la COVID persistent

10/02/2022

Sanitat calcula que un 10%25 dels contagiats per coronavirus desenvoluparà COVID persistent

És encara una malaltia recent que no té un tractament global, sinó que només es tracten els diferents símptomes, que poden arribar a ser més de 200. “A nivell general, la gent descriu calfreds, malestar general, fatiga i, per exemple, a nivell neuròlogic molts es queixen de mal de cap o de pèrdua de memòria” apunta el metge internista de l’Hospital Comarcal d’Inca, Joan Francesc Jofre.

Es desconeix, de moment, la causa que el provoca, però els experts sanitaris creuen que es deu a alteracions de la funció immunològica o a la dificultat per eliminar el virus del cos. Tenir símptomes persistents després de tenir una malaltia no és nou. Passa, per exemple, amb la mononucleosi, que de vegades deixa els pacients amb molta fatiga durant mesos. Per ser considerat, però, com a covid persistent no han hagut de desaparèixer mai els símptomes. “Si el pacient ha tengut la malaltia per COVID i en cap moment ha estat asimptomàtic s’ha de pensar que són els efectes secundaris d’haver patit la malaltia” afirma el doctor Jofre.

Els experts sanitaris creuen que la gestió d’aquests pacients afectarà el servei de salut. Pel coordinador COVID de l’Hospital de Manacor, Xavier Mesquida, “sí serà un gran problema, bàsicament, perque hi ha tants casos que només que siguin el 10% (és el càlcul que fa el Ministeri de Sanitat) de la gent que s’ha infectat estam xerrant d’una milió de persones

Mentre es descobreixen les causes i el tractament d’aquesta malaltia derivada d’una altra, es recomana la pràctica d’exercici aeròbic i de teràpies ocupacionals per alleugerir els símptomes.

10/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris