societat

Sanitat edita una guia per a la reobertura de les platges

Els concessionaris hauran de desinfectar diàriament tot el mobiliari i garantir el distanciament social

EFE/Alejandro García


El Ministeri de Sanitat ha editat una guia amb recomanacions per a la reobertura de les platges i zones de bany, que en molts territoris començarà demà. Sanitat recorda que el risc de contagi de la Covid-19 a les platges no és causat pel contacte amb l’aigua, sinó per la manca de distanciament social. I, en aquest sentit, recorda que és obligatori mantenir els 2 metres de distanciament de seguretat.

Els gestors de les platges podran delimitar i parcel·lar els espais per garantir aquest distanciament entre els banyistes i l’hauran de fer preferiblement amb materials que no suposin un elevat impacte ambiental.

D’altra banda, totes les platges hauran de disposar d’un protocol de neteja i desinfecció. És obligatòria la neteja i desinfecció diària del mobiliari de les platges, com ara passamans, gandules, para-sols, passarel·les, passejos, dutxes o papereres. També s’haurà de netejar l’arena, és a dir, retirar el fems o residus que hi hagin pogut deixar els banyistes. En canvi, s’informa que no és necessari desinfectar l’arena, ja que el sol i les elevades temperatures inactiven el virus.

La guia inclou també recomanacions higièniques per als treballadors de les platges i estipula que els xibius i quiosquets de platja hauran de seguir les mateixes normes que la resta d’establiments del sector de la restauració.

El Ministeri de Sanitat no recomana la realització d’esports col·lectius ni tampoc les reunions de més de 15 persones a les zones de bany. A més, recorda que quan en una platja hi faci molt de vent, és recomanable incrementar la distància de seguretat per damunt dels 2 metres.

El concessionari o gestor de la platja haurà d’instal·lar cartells i senyalística per informar els usuaris de totes les mesures i restriccions que s’hi aplicaran.

Finalment, i en relació amb les zones de bany d’aigua dolça, es desaconsella el bany als llocs amb poc cabdal, així com els usos recreatius, durant aquesta temporada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Reobren la piscina exterior de Lloseta

La coberta, en canvi, està tancada des del començament de l'estat d'alarma perquè s'hi han de fer reparacions

Arrenca a Maó una nova edició de les ‘Nits de música al carrer’

5 actuacions simultànies a 5 espais emblemàtics de la ciutat a partir de les 8 i mitja del vespre

Els mercats artesanals de Menorca queden reduïts a la mínima expressió

El mercat dels Dimarts as Migjorn Gran renuncia a acollir-hi visitants

AENA renova el servei de trànsit aeri a es Codolar

FerroNATS serà l'empresa que autoritzarà els enlairaments i els aterratges els pròxims set anys