SOCIETAT

Sant Joan de Déu implementa un codi QR per saber on són els pacients intervinguts

No cal que els familiars esperin a la sala de l'hospital, ja que estan informats siguin on siguin


Na Camila García ha anat a veure el seu marit a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma. Avui l’operen i na Camila hi volia ser quan ell es despertàs. Ha arribat a l’hospital, i ha introduït la targeta del pacient a la màquina. S’ha generat un tiquet que duu un codi QR. Una vegada que l’ha escanejat amb el mòbil ha pogut saber, en tot moment, on es trobava el seu marit: si era al preoperatori, dins la sala d’operacions, al postoperatori o l’havien duit a planta.

“Me pareix molt pràctic”, diu Camila, “no t’has de quedar a la sala d’espera, pots anar a la cafeteria i ho pots seguir des del mòbil “. Un altre familiar explica que “avui dia tothom duu un mòbil i així pots estar més informat d’allò que li passa al pacient.”

A la sala d’espera, els familiars també poden veure on es troben els pacients amb un codi alfabètic que es veu a una pantalla. Just fa un mes que es va implementar aquest sistema de codi QR als hospitals de Sant Joan de Déu de Palma i Inca.

Segons Margalida Ribas, la coordinadora d’Infermeria de l’àrea quirúrgica del centre hospitalari, “es tracta de procurar que l’angoixa que et provoca que el teu familiar entri dins un medi que desconeixes, almanco tenguis la seguretat de saber en cada moment on és”. I mentrestant, els pacients també saben que els seus familiars estan més tranquils.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |