societat

Sant Josep retira el vaixell embarrancat as Migjorn de ses Salines sense esperar a Costes

L'Ajuntament ha lamentat que l'embarcació suposava un perill per la posidònia

Sant+Josep+retira+el+vaixell+embarrancat+as+Migjorn+de+ses+Salines+sense+esperar+a+Costes

Sant Josep ha retirat aquest dilluns el veler de catorze metres d’eslora que havia quedat encallat el passat mes de juny a la platja de ses Salines. Cap altra administració no se n’ha volgut fer càrrec i per tant, el consistori josepí ha pagat 14.500 euros (IVA inclòs) per llevar-lo de la vorera i ara passarà la factura al propietari de l’embarcació.

En poc més de dues hores els tècnics han desballestat l’embarcació amb la col·laboració d’agents de Medi Ambient i el vist-i-plau de la Demarcació de Costes i Capitania Marítima. El ‘Blitz’ suposava un perill pels banyistes i un risc per les praderies de posidònia i el Parc Natural, motiu pel qual el consistori josepí ha decidit actuar de manera subsidiària.

Abans d’això, l’Ajuntament va mantenir contactes amb el propietari i l’empresa asseguradora perquè es fessin càrrec de l’embarcació, sense cap èxit. Aquest és un incident més dels molts que es produeixen a aquesta zona d’Eivissa degut a la saturació d’embarcacions al litoral josepí. Segons destaca el consistori, molts d’aquests vaixells fondegen de forma irregular, una situació que posaria de manifest la necessitat de regular i controlar les activitats nàutiques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El tancament de la planta hotelera redueix l’aigua depurada per regar el Pla de Sant Jordi

Les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d'aigua al dia quan en condicions normals...

El retorn del turisme aeri: 10 claus per viatjar en avió després de la pandèmia

S'establiran protocols nous per minimitzar el risc de transmissió del virus