X

Santa Eulària detecta un augment del 46% de menors amb problemes mentals

L'Ajuntament posa en marxa una atenció psicològica pionera per a infants i joves

09/04/2024

Santa Eulària detecta un augment del 46%25 de menors amb problemes mentals

L’Ajuntament de Santa Eulària ha posat en marxa un servei d’atenció psicològica per als menors del municipi després de detectar un important augment de trastorns com l’ansietat i la depressió. L’increment s’ha donat després de la pandèmia i arriba a més d’un 40 per cent.

És un dels primers serveis municipals d’aquest tipus que s’implanten a les Illes Balears. A partir d’ara, els menors de Santa Eulària poden rebre atenció gratuïta per part d’un psicòleg. Després de la pandèmia, l’Ajuntament ha detectat un augment del 46 per cent de menors amb problemes mentals. “Hi ha un increment de casos d’ansietat, tristor, de dependència i de risc d’addicció a les pantalles”, explica la batlessa de Santa Eulària, Carmen Ferrer.

L’atenció psicològica s’oferirà en col·laboració amb l’Associació Pitiüsa de Familiars de persones amb malalties mentals, APFEM, que també ha doblat en l’àmbit insular les sessions per a infants i joves. “Una cosa molt alarmant és l’augment de l’índex de violència“, explica Antonella Greco, gerent d’APFEM, que assegura que amb internet els menors tenen accés a molts continguts que no estan pensats per ells.

09/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT