Santanyí i Penya Independent disputaran la final de la fase autonòmica d’ascens a 2a RFEF

Els santanyiners eliminaren el Manacor i la Penya Independent es carregà el Poblense

09/05/2023

Santanyí o Penya Independent, només en pot quedar un. Els eivissencs s’han classificat per a la final de la fase autonòmica després de vèncer 4 a 3 en el global de l’eliminatòria el Poblense. Al partit de tornada al Sant Miquel de Balansat, els d’Óscar Troya s’avancen al minut 63 amb la diana de Toni Peñafort. Però els de Mario Ormaechea contesten ràpidament i tres minuts després Marc de Val, amb un poc de fortuna, fa l’empat a un per a la Penya Independent. El Poblense no tira la tovallola i cerca el segon amb aquest xut de Miquel Jaume que atura Isi Jareño. També volen el segon els pitiüsos, però Cifre treu sota pals el xut de De la Cruz. Al final, 1 a 1.

El Santanyí de Damià Barceló arribava amb l’1 a 0 favorable de l’anada. El Manacor s’avança primer, però els santanyiners cerquen el gol de l’empat amb insistència. Primer, Sergio Muñoz estavella la pilota al travesser. Al segon temps, Xavi Ginard treu una bona mà per evitar el gol. Tampoc no encerten en una doble ocasió. Al minut 86, el Manacor queda amb 10 per l’expulsió de Nofre Riera. I al 93 arriba l’èxtasi santanyiner. El Manacor treu de cantonada i el refús acaba als peus de Fede Fernández, que envia la pilota a Xesc Navalón. El davanter del Santanyí arranca la moto i posa direcció a la porteria manacorina. Ell mateix se la juga i acaba l’acció amb un golàs. Bogeria santanyinera. El Manacor la té al darrer segon de partit, però el porter Toni Dols i Joan Sorell eviten el gol. Victòria del Santanyí, que segueix amb el somni de l’ascens a Segona Federació.