societat

Santé acusa el Govern de connivència amb Quesería Menorquina, però les defenses neguen la conspiració

La sentència es coneixerà abans que acabi enguany

Sant%C3%A9+acusa+el+Govern+de+conniv%C3%A8ncia+amb+Queser%C3%ADa+Menorquina%2C+per%C3%B2+les+defenses+neguen+la+conspiraci%C3%B3

L’advocat de Santé Ibérica ha deixat clar en les seves conclusions que en cap cas no va existir engany per part del director general de l’empresa, Adolfo Pérez, a la cúpula de l’antic El Caserío sobre la situació patrimonial i financera de la industria castellanolleonesa. Ha posat en qüestió les declaracions dels directors generals de la Comunitat, que durant els tres dies de judici han desfilat per la sala i, més encara, ha parlat d’una suposada connivència entre el Govern, que havia d’actuar de garant de l’acord, i la cúpula de Quesería Menorquina.

L’advocat dels tres directius demandats per Santé, Francesc Tutzó, Manuel Vecillas i Jesús Esparza, ha demanat al jutge la declaració de mala fe processal per part de Santé. Ha insistit que els causants del suposat dany al·legat per l’empresa de Palència mai no poden ser els seus clients, ja que l’acord amb Santé no els lliga personalment.

També ha negat que s’hagi incomplit l’acord de subministrar matèria primera a la fàbrica de Maó per davall del preu de cost, atès que el compromís de fer-ho expirava a finals de 2017. Finalment, ha posat de relleu que la insolvència de Santé era incontestable i ha recordat que no ha aportat ni el seu pla de negoci ni el pacte sociolaboral amb els treballadors de Quesería.

La defensa dels directius ha negat l’existència d’una conspiració contra Santé amb la participació del conseller de Treball, Iago Negueruela. La defensa de Quesería Menorquina ha negat també que s’hagi incomplit l’acord de subministrament amb Santé, qui pretenia ser, ha subratllat, jutge i part en l’operació a partir del primer de gener de 2018, reunint la doble condició de venedor i comprador de la matèria primera, com a hipotètic nou soci majoritari de Quesería. És, ha dit, “l’estafa de l’estampeta”.

Finalment, ha acusat Adolfo Pérez d’enganyar vilment els directius de Quesería, ja que en cap cas no podia complir, en la seva situació econòmica d’insolvència, el compromís d’aportar 5 milions d’euros en 10 anys a l’antic El Caserío.

La sentència es coneixerà abans que acabi l’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Una parella de Menorca i Nova Zelanda restaura una goleta turca i la converteix en la seva llar al port de Maó

Cansats de treballar fora de casa, i moltes vegades separats, van decidir muntar ells mateixos una empresa de xàrter

Una quarantena de pagesos viatgen a Califòrnia per aprendre com fer front a la Xylella

California produeix el 80 per cent de l'ametla del mercat mundial

Dos detinguts per la seva relació amb l’incendi de contenidors a Palma

Almanco un dels detinguts fa feina a l'aeroport de Palma, a una empresa que presta assistència als passatgers amb mobilitat...