economia

S’aprova el reial decret llei per regular el teletreball

75.000 illencs ja fan teletreball de manera habitual

S%27aprova+el+reial+decret+llei+per+regular+el+teletreball

El Consell de Ministres ha aprovat avui un reial decret llei per regular el teletreball. Ahir horabaixa govern central, sindicats i empresaris arribaren a un preacord per regular la feina a distància.  El document entén com a teletreball el que es presti per un període mínim de 3 mesos i que suposi almanco un 30% de la jornada laboral. La norma aprovada al consell de ministres d’avui preveu que el teletreball és voluntari i reversible. L’empresa haurà de dotar al treballador dels mitjans, equips i eines necessaris per dur a terme la seva feina. I els empleats que teletreballen continuaran regint-se per la legislació ordinària.

El que fa només 5 anys era pràcticament inexistent a les Illes ara ja ocupa al 15 per cent dels treballadors a l’arxipèlag. I és que l’alerta sanitària i les restriccions han obligat a donar un impuls al teletreball. Segons l’empresa de recursos humans Randstad i dades de l’INE, a dia d’avui uns 75 mil illencs ja teletreballen de manera habitual més de la meitat de la jornada laboral. Si veim l’evolució, en el 2015 eren només 5.300 treballadors. Una xifra que s’ha anat incrementant per l’evolució tecnològica, però que s’ha disparat un 124% aquest 2020 a causa de la pandèmia i l’estat d’alarma.

La nova regulació estableix a l’empresa privada que per ser considerat teletreball s’ha de fer un mínim del 30 per cent la jornada durant 3 mesos. És a dir, un dia i mig a la setmana. A l’empresa pública dependrà de cada administració. Sempre serà voluntari i reversible. L’empresa està obligada a pagar la dotació i manteniment de tots els equips necessaris i també els costos associats. Hi haurà un registre horari i el treballador té dret a la desconnexió digital. Serà necessari signar un acord entre el treballador i l’empresa a excepció de les empreses que optaren al teletreball com a mesura de contenció del virus i no com a decisió organitzativa.


Balears és la comunitat amb més implantació del teletreball, segons un estudi del Banc d’Espanya
Creix un 30 per cent la demanda d’internet a Menorca pel teletreball

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les patronals de restauració reclamen retardar a les 12 del vespre el toc de queda

El sector del taxi també demana ajudes per la caiguda d'activitat

Els restauradors demanen restrasar a mitjanit el toc que queda

Asseguren que les restriccions només tendran efectes negatius pel sector i, a més, estan preocupats pels ingressos que deixaran de percebre de la temporada de sopars d'empresa de Nadal

La restricció de la mobilitat nocturna, un drama pels empresaris de la restauració

Asseguren que els nous horaris compliquen encara més mantenir els seus negocis

Turisme actiu: Pugen els clients locals però això no compensa la caiguda dels estrangers

Tant els Illencs com els pocs turistes internacionals tenen més ganes d'activitats a l'aire lliure