MENORCA

La segona nit de Menorca a les fosques: 30.000 afectats i 150 operaris per a restablir el servei avui

Aquest dimarts arriben 68 grups electrògens més a l'illa


Menorca espera recuperar el subministrament elèctric en les pròximes hores. La presidenta insular, Susana Mora, ha explicat a IB3 Ràdio que ahir al vespre es va aconseguir restituir una de les dues torres de la línia dragonera- Es Mercadal afectada i que els operaris han treballat durant tota la nit per poder aixecar la segona estructura. Una vegada s’aconsegueixi, caldrà recuperar el cablejat i el servei quedaria restablert, això sí, en precari.

D’aquesta manera, es poden escurçar els terminis marcats inicialment per Red Eléctrica, que havia fixat la recuperació del subministre per demà al migdia.

La meteorologia a hores d’ara no és adversa, el que permetrà als operaris agilitzar els treballs.

De manera paral·lela, continuen les tasques d’instal·lació dels grups electrògens. A les 7 del matí han arribat al port de Maó 59 generadors més, que se sumen a la trentena que es van posar ahir ja en funcionament. Durant el matí n’arribaran una desena més. Tots ells han de servir per anar recuperar el servei en aquells punts acordats per les administracions. A hores d’ara, segons ha assegurat la presidenta de Menorca, els municipis de Ferreries, Alaior, Es Mercadal i Es Migjorn gran tenen més d’un 40% d’abonats amb servei. Les tasques se centraran en el dia d’avui amb Ciutadella, la principal afectada a hores d’ara.

L’altre gran inconvenient són la manca de comunicacions. El servei de telefonia funciona amb molta precarietat el que obliga la policia de Ciutadella a fer una tasca de vigilància porta a porta per constatar que tots els ciutadans es troben en bones condicions i que no hi ha cap emergència.

Susana Mora espera que durant el dia d’avui també es restableixi gran part de les comunicacions.

Més informació:
 més info  Aquest dimarts arriben 68 grups electrògens més a Menorca
 més info  
Menorca viu aïllada elèctricament des de fa més d’un any
 més info  
Ferreries, sense llum i també sense aigua
 més info  
33.000 abonats continuen a Menorca sense llum elèctrica a les seves llars 
 més info  
El temporal deixa els residents de Ciutadella incomunicats per telèfon
 més info  
Fogons d’espelmes, menjar de llauna i benzineres col·lapsades

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |