societat

Semipresencialitat, conciliació i protocols sanitaris, reptes del nou curs escolar

La comunitat educativa s'ha d'adaptar a un curs incert on les circumstàncies canvien dia a dia

Semipresencialitat%2C+conciliaci%C3%B3+i+protocols+sanitaris%2C+reptes+del+nou+curs+escolar

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, insisteix: docents, famílies i alumnat s’han d’adaptar a un curs incert on les circumstàncies canvien dia a dia. Sobre la taula, reptes com la semipresencialitat, els protocols sanitaris a l’aula o la conciliació familiar. Són algunes de les claus que varen marcar l’especial informatiu sobre educació que dissabte vespre va oferir-vos IB3 Televisió.

“Allò important era obrir les escoles i començar, només podem aprendre a caminar caiguent“, ha assegurat el titular d’Educació.  Enguany la comunitat educativa afronta un curs canviant, difícil i excepcional. Dins l’aula, docents i alumnat han d’acostumar-se a portar durant hores la mascareta, un sistema que comporta cansament físic i psicològic, tal i com reconeix el propi Martí March.

I fora de les aules, la distància física i un repte: aprendre a conviure amb la semipresencialitat. “Si està ben planificada i hi ha la formació adequada, els resultats de l’educació semipresencial poden ser igual d’eficaços que l’ensenyament presencial”, ha declarat el conseller d’Educació, qui reconeix que caldrà treballar amb l’Estat per trobar solucions als currículums de Batxillerat i evitar així que cap estudiant pugui veure’s perjudicat en el seu trànsit a l’educació universitària per les circumstàncies sanitàries. Tot i les dificultats, March llança un darrer missatge. “Amb planificació, organització i coordinació, el curs pot ser absolutament eficaç”, expressa.

Una planificació que topa amb la realitat. Els sindicats alerten de contradiccions als protocols sanitaris dins l’aula. El secretari d’Ensenyament Públic del sindicat STEI, Cosme Orell, assegura que alguns professors han hagut de fer-se una prova PCR i incorporar-se a les aules mentre que d’altres han hagut de fer quarentena. “Estem immersos en un mar de dubtes”, censura.

Mentre, les famílies batallen amb l’eterna assignatura pendent: la conciliació. “Ens hem d’acostumar a viure amb la incertesa: com serà la setmana? Podrem dur els infants a l’escola? Què fem si no podem anar a fer feina perquè hem de quedar a casa cuidant-los? Els polítics no tenen resposta per a les nostres preguntes”, afirma Cristina Conti, vicepresidenta de la FAPA Mallorca.

I entre tants dubtes, un pessic de ciència. els infants no són tan contagiadors com pensàvem. “Amb les darreres investigacions s’ha vist com els infants no es contagien com els adults: es contagien menys i, quan ho fan, sol ser per part d’un adult i no d’un infant de la seva mateixa edat”, apunta la presidenta de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària a les Balears, Marianna Mambié.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...