societat

Semipresencialitat, conciliació i protocols sanitaris, reptes del nou curs escolar

La comunitat educativa s'ha d'adaptar a un curs incert on les circumstàncies canvien dia a dia

Semipresencialitat%2C+conciliaci%C3%B3+i+protocols+sanitaris%2C+reptes+del+nou+curs+escolar

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, insisteix: docents, famílies i alumnat s’han d’adaptar a un curs incert on les circumstàncies canvien dia a dia. Sobre la taula, reptes com la semipresencialitat, els protocols sanitaris a l’aula o la conciliació familiar. Són algunes de les claus que varen marcar l’especial informatiu sobre educació que dissabte vespre va oferir-vos IB3 Televisió.

“Allò important era obrir les escoles i començar, només podem aprendre a caminar caiguent“, ha assegurat el titular d’Educació.  Enguany la comunitat educativa afronta un curs canviant, difícil i excepcional. Dins l’aula, docents i alumnat han d’acostumar-se a portar durant hores la mascareta, un sistema que comporta cansament físic i psicològic, tal i com reconeix el propi Martí March.

I fora de les aules, la distància física i un repte: aprendre a conviure amb la semipresencialitat. “Si està ben planificada i hi ha la formació adequada, els resultats de l’educació semipresencial poden ser igual d’eficaços que l’ensenyament presencial”, ha declarat el conseller d’Educació, qui reconeix que caldrà treballar amb l’Estat per trobar solucions als currículums de Batxillerat i evitar així que cap estudiant pugui veure’s perjudicat en el seu trànsit a l’educació universitària per les circumstàncies sanitàries. Tot i les dificultats, March llança un darrer missatge. “Amb planificació, organització i coordinació, el curs pot ser absolutament eficaç”, expressa.

Una planificació que topa amb la realitat. Els sindicats alerten de contradiccions als protocols sanitaris dins l’aula. El secretari d’Ensenyament Públic del sindicat STEI, Cosme Orell, assegura que alguns professors han hagut de fer-se una prova PCR i incorporar-se a les aules mentre que d’altres han hagut de fer quarentena. “Estem immersos en un mar de dubtes”, censura.

Mentre, les famílies batallen amb l’eterna assignatura pendent: la conciliació. “Ens hem d’acostumar a viure amb la incertesa: com serà la setmana? Podrem dur els infants a l’escola? Què fem si no podem anar a fer feina perquè hem de quedar a casa cuidant-los? Els polítics no tenen resposta per a les nostres preguntes”, afirma Cristina Conti, vicepresidenta de la FAPA Mallorca.

I entre tants dubtes, un pessic de ciència. els infants no són tan contagiadors com pensàvem. “Amb les darreres investigacions s’ha vist com els infants no es contagien com els adults: es contagien menys i, quan ho fan, sol ser per part d’un adult i no d’un infant de la seva mateixa edat”, apunta la presidenta de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària a les Balears, Marianna Mambié.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears necessita reciclar el triple de residus per complir amb la norma europea

Menorca, on menys residus es generen per habitant, promou l'intercanvi de deixalles per fomentar el reciclatge

La greu afectació a un corall protegit manté aturades un any les obres al moll de Cala Corb

El Ministeri de Medi Ambient ha de decidir ara si permet reprendre els treballs, amb aquesta situació

El nucli urbà de Manacor i zones residencials dels afores, confinats a partir de mitjanit

El confinament afecta a unes 30.000 persones, que no podran sortir de l'àrea delimitada si no acrediten una causa justificada....

Memòria de Mallorca cedeix al Govern els arxius digitalitzats dels procediments judicials militars de 1936-39

Es crearà un arxiu digital perquè els estudiosos o els familiars pugin consultar els expedients