Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

‘Sempre dijous’ de Joan Porcel arriba a l’International Atlàntida Mallorca Film Fest

El festival de cinema s'exhibeix a cinc països europeus en la seva quarta edició


L’International Atlàntida Mallorca Film Fest arriba enguany a cinc països europeus en la seva quarta edició. Una selecció de produccions de les Illes Balears es projectaran a Portugal, Grècia, Eslovènia, Albània i Romania. El festival de cinema arrenca aquest divendres 10 de desembre amb tres produccions amb segell illenc: “Sempre dijous“, “Avistament” i “Forastera”.

Joan Porcel és un realitzador i guionista que desprèn estusiasme pels quatre costats. “Sempre Dijous” és un documental musical, molt experimental, centrat en la cantant mallorquina Júlia Colom i en el procés d’elaboració del seu primer àlbum. La cinta, guardonada amb el premi IN-EDIT a Millor Documental Musical Nacional, retrata una de les artistes balears emergents de l’escena musical actual. La història d’una al·lota de vint anys que cerca la seva veu entre les tonades populars i la nova música electrònica, el trap. Amb aquestes paraules m’ho ha contat Joan Porcel.

Un viatge d’anada i tornada entre dos mons molt diferents, Mallorca i Barcelona, amb què el director de “Samantha Hudson” – el seu primer llargmetratge, per cert, força exitós- se sent, personalment, ben identificat.

I aquesta mirada, aquesta manera de fer tan genuïna que tenen les creadores i creadors de les Balears, segurament pel fet d’haver nascut i viscut a unes Illes, influeix en allò que nosaltres finalment, com a espectadors, podem veure a les seves produccions cinematogràfiques, a les sales de cine o a les pantalles de ca nostra. Les textures, els plans, les seqüències i les bandes sonores… esdevenen universos únics, marcats sovint per la insularitat.

A “Sempre Dijous” -seleccionat en l’edició 2021 de Dock of the Bay- hi veim la història del seu gran bot de Júlia Colom, on l’ambició es troba amb la inseguretat, el desig amb el risc i l’aspiració amb el dubte. Un risc real com la vida mateixa i que Joan Porcel ha volgut córrer, amb una professió que sovint surt de la zona de confort.

Sempre dijous és una producció de PowerHouse Hub amb la participació d’IB3 i Filmin. De fet, ja hem pogut veure la cinta a la Televió Pública. La pel·lícula, amb caràcter experimental, va tenir una primera presentació a l’edició Atlàntida Film Fest 2020, on es varen rodar escenes de la projecció i del concert de Júlia, que es varen afegir al metratge final.

El certamen de l’International Atlàntida serà el 10 de desembre i el 10 de gener de 2022. Amb el suport del Media de la Unió Europea, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, l’Institut Ramon Llull… entre d’altres. Com dèiem, també s’hi exhibiran les cintes balears “Forastera”, de Lucía Alenyar (2020) i “Avistament 1978”, de Guillem Miró, també de 2020.
D’aquesta manera es consolida la projecció internacional de la marca Mallorca com a referent cultural i de l’Atlantida, com el festival de cinema online més gran d’Europa organitzat per Filmin.
La programació del festival Internacional inclou 17 títols (14 llargmetratges i 3 curts), entre els quals: “Human Factors”, de Ronny Trocker (Alemanya, Dinamarca, Itàlia, 2021): “All Eyes Off Me”, d’Hadas Ben Aroya (Israel, 2021) o “Friendship’s Death”, de Peter Wollen (del Regne Unit, 1987)

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


ÒRBITA 3 EXTRA #14
Blues, Soul i Funk

JAZZ TIME EXTRA #14
Un oasi de blues i hard bop amb B.B King i Paris Reunion Band

ILLES RESSONANTS 006
Alan Lomax 2a part

COL·LECCIONABLE 013
Perversions 2

LA LIRA D'ORFEU #15
N. Coward, R. Korsakov, E. Ysaÿe, H. Massenet, A. Riera

TЯA TЯA #12
Arquitectura i música

SUTGE #14
Argentina mediterrània

ÒRBITA 3 EXTRA #13
Sessió La Fábrika Del Funk 5


més contingut relacionat

Alex Ceball explora el color i els límits de l’artista

'Color Theory' és la seva darrera exposició, que té la Bauhaus alemanya com a punt de partida

David Mataró vol estrenar l’obra guanyadora del Torneig de Dramatúrgia al teatre

"Al Berta", com a lectura dramatitzada, s'enregistrarà les pròximes setmanes i s'estrenarà aquesta primavera a IB3 Ràdio

Els mallorquins The Distance reivindiquen la sensibilitat del posthardcore

Acaben de publicar el seu primer LP, 'Prologue', un treball ple d'energia i sentiment

Cris Juanico presenta el seu últim treball ‘Altament sensible’ en versió simfònica

El Teatre Principal de Maó va acollir aquest dilluns l'actuació de l'excantant de "Ja t'ho diré"