societat

Sense frit ni caragols a Vilafranca però amb pa amb oli a Montuïri

Es Cruce de Vilafranca continuava tancat aquest dilluns d'entrada a la fase 1 a Mallorca


Cafeteries i restaurants que s’ho han pogut permetre, -això és, als que els surt econòmicament a compte- han començat a obrir a partir d’aquest dilluns per acollir clients a les seves terrasses amb un 50% de la capacitat. A la ruta de la carretera de Manacor, un dels punts clàssics d’aturada d’Algaida, – S’Hostal– romania tancat en l’estrena de la fase 1, com també el que segurament és un dels establiments -sinó l’establiment- amb més afluència de públic de tota Mallorca: Es Cruce de Vilafranca. És un restaurant que tot i disposar de terrassa, funciona sobretot seient el client a diferents sales menjador, cosa que ara no és permesa.

No estava obert aquest dilluns però ho estarà a partir de dimarts, en canvi, un altre punt de referència de les aturades a camí entre Palma i el Pla i el Llevant mallorquí: s’Hostal de Montuïri. El seu propietari, Rafel Pons, ha habilitat el que fins fa dos mesos era un solar per aparcament per encabir-hi una terrassa d’una vintena de taules que seria l’enveja, per espaiosa, de molts altres restauradors. Després de demanar el permís corresponent a l’Ajuntament i contactar amb un inspector de Sanitat, Pons diu que encara no té clar del tot els detalls de la nova normalitat a la restauració i està convençut que quan obri “hi haurà coses que no farem bé i haurem de rectificar”. En qualsevol cas, es troba il·lusionat perquè diu que tothom que passa per davant del negoci li diu “demà vendrem”. Aquest restaurador montuïrer començarà a treballar amb un horari reduït i amb personal a mitja jornada: “Mirarem meam com funciona i a veure si podem treure tothom de s’ERTO i a fer feina com a muls”.

Deixant de banda els llocs de parada en el camí típics de la carretera de Manacor, a sa plaça d’Algaida, Joanni ha obert el seu restaurant Can Sant només com a cafeteria i sense personal més enllà d’ell i la seva dona. Res a veure amb abans de la COVID-19. “Deu persones… Deu persones i deu cafès des de les vuit fins ara”, explica aquest empresari que en un dia de maig normal hagués atés a un centenar de persones a la seva terrassa algaidina.

“Tot lo dia havia d’estar dins ca nostra, no podia sortir i ja m’havia com emmal·laltit… Quan he vist això obert, se m’ha eixamplat es cor” diu un jubilat que ha tornat recuperar el seu lloc a la terrassa del cafè d’Es Poble i que només lamenta que no pot fer tertúl·lia perquè “ens fan estar separats”. Hi ha tres taules més al seu voltant que també estan ocupades i que serveix Natalia, la madona que ha reobert el negoci “amb moltes ganes” perquè tot i les noves normes limitadores “tot el que es pugui fer és moltíssim”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Menorca incrementa un 42% el consum energètic dels vehicles elèctrics durant el confinament

Els 22 punts de recàrrega que hi ha a l'Illa han registrat 1.664 càrregues durant el primer semestre

Els reis ja han començat les vacances d’estiu a Mallorca

La princesa Leonor i el rei Felip VI han arribat aquest divendres a Marivent

Salut comprarà 180.000 dosis de la vacuna de la grip estacional

El Govern preveu un augment de la demanda per mor de la incertesa que genera la crisi sanitària de la COVID-19