X

El cap de virologia de Son Espases: “S’han de prendre mesures més valentes”

Jordi Reina pensa que la situació no està controlada i que les mesures que s'han pres per frenar el coronavirus no són suficients

09/12/2020

El cap de virologia de Son Espases: “S’han de prendre mesures més valentes”

/EFE

“La situació no està controlada i està clar que les mesures que s’han pres no són suficients; s’han de prendre mesures més valentes encara que tenguin un cost polític perquè l’important és salvar vides”. Així de contundent s’ha mostrat el cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio i davant unes xifres que situen les Illes en el llindar del risc extrem pel contagi del coronavirus.

A l’espera de l’actualització de les dades de l’epidèmia després del pont de la Constitució, diu l’especialista en virus que la situació és “molt preocupant”, al temps que defensa la funció dels cribratges selectius com els de Sa Pobla. Així mateix, no entén les reticències de part de la població a vacunar-se: “Si tenguéssim la vacuna avui, jo me la posaria avui. Hem de ser conscients que la vacuna és una eina molt eficaç. No entenc els pares que sí que vacunen els fills contra el xarampió, i ara, que estam en una situació epidemiològica greu, amb més de 40.000 morts, el sistema sanitari col·lapsat, tenen dubtes. Calen programes de vacunació massiva. La vacuna no cap mal. Potser no protegeix al 100%, però no fa cap mal”, reivindica Reina. Amb tot, ha apuntat que la vacunació no suposarà, al manco a mig termini, ni aturar els contagis ni les restriccions perquè inicialment només anirà adreçada a la població més vulnerable.

09/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT