X

Sense turisme del Regne Unit: “disgust seriós” i “bufetada” per a les Pitiüses i Menorca

04/06/2021

Sense turisme del Regne Unit: “disgust seriós” i “bufetada” per a les Pitiüses i Menorca

16

“És un disgust ben seriós” diu el gerent de la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera, Manuel Sendino, al respecte de què els ciutadans britànics hagin de continuar fent 10 dies de quarantena, – dues PRC incloses-, a la tornada d’unes eventuals vacacions a les illes. El juny pel mercat anglès, “s’ha evaporat”, diu Sendino, i aboga per l’esperança a l’espera que en tres setmanes la llum verda per a les illes sigui una realitat al Regne Unit. No té massa esperances dipositades el representant de la FEHIF en un allargament de temporada òptim més enllà del setembre; tampoc en l’aprofitament alternatiu les pròximes setmanes d’altres mercats emissors: “és difícil perquè quan estàs tan col·locat en un mercat, fer un canvi d’orientació amb tan poc temps és complicat”.

“Ha estat una bufetada”, afegeix Azucena Jiménez, gerent de l’Associació Hotelera de Menorca que apunta a l’esvaïment de la previsió d’obertura “paulatina” al juny de tots els establiments hotelers, sobretot els de les urbanitzacions. “Haurem de continuar treballant amb el mercat nacional i francès, i una mica d’alemany”, apunta aquest càrrec d’ASHOME.

La dependència del turisme britànnic a Eivissa, Menorca i determinades zones de Mallorca, frena la posada en marxa d’hotels malgrat haver-hi un número residual d’altres turistes, perquè el balear és un model turístic “per volum”, assenyala el vicedegà de la Facultat de Turisme de la Universitat de les Illes Balears, Bartomeu Deyà. “Sense una elevada ocupació no hi ha rendibilitat”, apunta l’acadèmic que també reivindica la idea que no serà fàcil reactivar la maquinària hotelera per la necessitat, diu, de tenir certa garantia quant a l’ocupació: “sense penalització per cancel·lació, moltes reserves d’enguany s’han de considerar fins el darrer moment fictícies”. La solució de Deyà és que octubre i novembre siguin un allargament “de la temporada alta” i, en qualsevol cas, crida a fer ja una planificació estratègica de diversificació orientada a altres mercats emissors com són “el nordamericà, l’asiàtic i el rus”.

Reacció al Regne Unit

Més que per no poder viatjar encara a les Balears o a les illes gregues, entre d’altres destinacions, el major impacte pels britànnics les darreres hores ha estat per la sortida a partir de dimarts de Portugal, amb Madeira i les Açores incloses, de la llista verda de destinacions el el context del coronavirus. És un maldecap, especialment pels centenars que hi acaben d’arribar i, si no avancen la tornada, estaran obligats a fer quarantena en arribar a casa.

Al Regne Unit tenen molt de respecte a l’aparició de noves variants del virus. No debades, la de l’Índia, que apunten que és més lesiva i contagiosa, fa temps que hi és la majoritària. Per això, entre els titulars de la premsa britànnica l’endemà de la revisió a Downing Street, aquest del Daily Telegraph: “Donau vacunes al tercer món per aturar les variants”; i aquest altre al Daily Mail: “No ens robeu les nostres vacances”.

04/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT