Localitzada la menor de 17 anys desapareguda a Palmanova
L'alerta per desaparició ha estat desactivada

Els científics de les Illes estudien aquesta planta endèmica, un fòssil vivent que sobreviu a les muntanyes de Formentor
Més balear que la figuera de moro, americana, o que l’ametler, asiàtic, però tota una desconeguda a casa: l’endèmica Naufraga balearica només viu a Mallorca, en concret, a pocs indrets de les muntanyes de Formentor. Ara, els científics illencs seqüencien el genoma complet d’aquesta planta en perill crític d’extinció, per ajudar a preservar-la. Calculen que hauran acabat la feina a final d’any.
L’investigador del Centre de Balear de Biodiversitat, Enrique Arboleda, explica que tenir el genoma complet és important per saber com es relacionen les distintes poblacions i dur a terme accions de conservació. A més, diu, també és interessant saber quines adaptacions han permès a aquest fòssil vivent continuar. Aquest projecte de recerca està inclòs en un de més ampli, per seqüenciar plantes i vegetals del nostre entorn.
A més d’investigar Naufraga balearica, el Centre Balear de Biodiversitat, elabora un Atles de l’estat del nostre medi natural, afirma la coordinadora del centre, Maria Capa: “Volem accelerar el coneixement sobre la biodiversitat balear i ajudar els investigadors a tirar endavant les recerques”.
Avui, Dia de la Biodiversitat, més d’un centenar de científics de 8 universitats espanyoles comparteixen coneixements per frenar la pèrdua de riquesa natural. Perquè, ara mateix, un milió d’espècies de vegetals i animals de tot el món estan en perill d’extinció.
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
Continua la incògnita, mentre s'especula quina espècie pot haver causat el que no sembla una mossegada
Després d'un mes, l'home de 54 anys ha estat traslladat a planta