6

Sergio Rico, Muriqi i Gio debuten el dia de l’eliminació a la Copa

Els tres sortiren d'inici en la derrota del Mallorca per 1-0 a quarts contra el Rayo Vallecano

03/02/2022

Luis García va fer via en fer debutar els tres fitxatges del mercat d’hivern. El tècnic lamentava a la prèvia que arribassin tan tard les dues darreres incorporacions i les ha fet debutar de tot d’una.
Rendiment irregular dels tres que, si hem de fer un mitjana, sí que podem dir que varen estar millor que la resta de l’equip. Potser la pitjor funció va ser la de Gio González que va estar molt fluix, però té atenuants. Debutava a un nou futbol i a una posició que no era la seva.
Sergio Rico a la porteria no va tenir molta feina. El primer llençament del Rayo va ser al minut 43 des dels onze metres. Trejo el va superar i el pal de la porteria ho va pagar.
Però el porter andalús és el protagonista de la millor acció d’un mallorquinista ahir. Aquesta aturada a Guardiola a l’inici de la segona meitat mantenia amb vida el Mallorca. Una segona oportunitat que no aprofitaren els seus companys.
Un anàlisi més profund requereix el paper i el rendiment de Muriqi. El davanter kosovar ha canviat la fisomia ofensiva de l’equip. Per dalt és quasi insuperable, d’esquenes descarrega molt bé i el seu joc també origina moltes segones jugades com aquesta, que acaba amb el gol anulat a Ángel per clar fora de joc. La primera part de Muriqi va ser de nota, però en cap moment va cercar la porteria.
Curiosament, això canvia a la segona. Participa menys en el joc, segurament pel cansament, però és quan té les seves dues oportunitats, totes dues de cap. La primera surt desviada pel lateral de la porteria de Dimitrievski i la segona, a porta buida, se’n va alta. Segurament la rematada no és còmoda per l’errada del porter, però en tot cas, el lament del davanter queda palés. Els acompanyants de Muriqi ahir a la davantera no varen fer el paper de bons socis. Ángel que cada partit que juga de titular reivindica el seu paper de revulsiu i, a la segona part, va entrar Hoppe que no va fer ahir aquesta passa endavant que Ortells li exigia dimarts passat.
Debut amb derrota dels tres nouvinguts, però matissos d’esperança que hauran de confirmar ja a a la lliga.