X

Desarticulen un grup criminal que robava a habitatges d’alt poder adquisitiu a Palma

En un dels robatoris, els detinguts varen utilitzar la violència contra una treballadora de llar, a qui varen colpejar i emmordassar

13/02/2021

Desarticulen un grup criminal que robava a habitatges d’alt poder adquisitiu a Palma

Un dels detingus del grup criminal que es dedicava a entrar i robar en cases de luxe (Imatge: Policia Nacional)

La Policia Nacional ha detingut a Palma set persones i ha desarticulat un grup criminal dedicat, presumptament, al robatori amb força en habitatges d’alt poder adquisitiu, on els lladres obrien les caixes fortes, en el marc de l’operació “Chambón”. Cinc de les persones han estat detingudes com a presumptes autores de delictes d’integració a grup criminal, robatoris amb força i robatoris amb violència, i dues, com a presumptes autores d’afavoriment de la immigració il·legal i falsedat documental.

Els agents han establert el corresponent operatiu policial i han dut a terme cinc entrades i registres domiciliaris en els quals s’han intervingut joies, rellotges, diners, documents i altres efectes que han de ser analitzats.

El grup desmantellat aprofitava que alguns dels seus membres treballaven o guardaven relació amb una empresa de construcció per obtenir informació privilegiada sobre la ubicació de les caixes fortes. També realitzaven gestions per esbrinar l’horari més convenient per dur a terme el robatori, és a dir, quan no hi fossin els habitants, i perpetraven el robatori enduent-se la caixa forta, especialment diners, joies i rellotges d’alta gamma. Després de repartir-se el botí entre els integrants de l’organització, donaven sortida als objectes robats.

En alguns casos, els detinguts intentaven fer-se amb una còpia de la clau que, prèviament, tenien per a la reforma. En el cas de no poder obtenir la còpia de la clau, forçaven les portes amb una palanca.

El repartiment de tasques en l’organització delictiva era primordial, ja que uns buscaven informació, mentre que uns altres duien a terme el robatori o donaven sortida als efectes. Es mantenia sempre una jerarquia entre els membres del grup.

Molts d’aquests robatoris s’havien realitzat entre finals de l’any 2019 fins a l’actualitat, però el nombre pot augmentar, ja que s’està a l’espera dels resultats de les investigacions.

En un dels robatoris, els detinguts van utilitzar la violència, ja que a l’interior es trobava una empleada de la llar. Van simular ser repartidors de paqueteria preguntant per l’amo de l’habitatge. Després, varen empènyer la porta i varen colpejar l’empleada a qui varen emmordassar. La dona es va resistir i va cridar demanant auxili. Alguns dels veïns varen sentir els crits i els delinqüents varen haver de fugir corrents.

La recerca policial, que es troba sota secret, continua oberta a l’espera de més detencions i a l’esclariment de més robatoris.

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT