societat

“S’ha de vacunar a països del sud per reduir variants que poden afectar la desescalada”

Joan Carles March explica que la soca de la Índia pot afectar al Regne Unit i per això reclama controls sanitaris


El professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública, Joan Carles March, demana prudència i controls en la mobilitat entre països i comunitats per reduir els efectes que poden tenir variants com la Índia. La vacunació -a més- diu l’expert és la clau per minimitzar els efectes de les soques noves. Sobretot, Joan Carles March reclama “incrementar el procés de vacunació a països com la Índia, Àfrica o Amèrica Llatina amb l’objectiu de reduir els efectes de variants com la Índia que al Regne Unit pot afectar al procés de desescalada”.

En declaracions al programa Al Dia, March ha assegurat que “la vacunació entre les dones embarassades i lactants és segura tant per a elles com per als seus fills”. A més, l’expert aposta “per prioritzar la vacunació entre els malalts crònics i la població més vulnerable ja que les persones amb manco recursos econòmics tenen més dificultats per passar la malaltia i fer unes bones quarantenes” “Barriades com les de Corea o Son Gotleu, a Palma, haurien de ser objecte de vacunació pels seus centres de salut. Tot això ajudaria a arribar a la normalitat”, afegeix March.

Segona dosi d’Astrazeneca

Joan Carles March ha dit que és segur combinar l’AstraZeneca i Pzifer, però aquest expert -com altres entrevistats per IB3 Ràdio– creu que és millor continuar amb una segona dosi d’AstraZeneca perquè és una antídot segur. “Hi ha molta gent que em telefona i em demana: què faig? Jo els dic pots fer el que vulguis, A o B, però jo triaria seguir amb una segona dosi d’AstraZeneca. I ho triaria perquè és el que estava plantejat i és el que ens pots dur una millor immunitat”, aclareix.

D’altra banda, March és més cautelós que el director del Centre de Coordinació i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, i diu que no s’ha frisar d’eliminar la mascareta als espais exteriors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El port de Sant Antoni, en risc a llarg termini per l’augment del nivell de la mar

Els efectes del canvi climàtic afectarien l'operativitat portuària de manera important a la badia de Portmany cap a l'any 2100....

El descontrol entre les colònies de moixos duu al Consell de Menorca i els ajuntaments a prendre consciència

L'objectiu és deixar clar que l'esterilització és l'única solució per mantenir-les controlades i sanes

El sindicat de tècnics d’infermeria denuncien col·lapse a les Urgències de Son Espases

L'Hospital assegura que es tracta d'una situació multifactorial: hi ha un increment de l'activitat quirúrgica per reduir les llistes d'espera

Els metges de família criden a la calma davant les noves variants del coronavirus

Les Balears tenen a partir d'avui la meitat de la població amb, com a mínim, una dosi de la vacuna...