X

“Si volem limitar l’entrada de vehicles aquest estiu, tenim feina per dotar-ho de garanties jurídiques”

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, veu complicada l'aplicació immediata de la norma el dia en què s'aprova al Parlament la llei Menorca Biosfera

01/02/2023

“Si volem limitar l’entrada de vehicles aquest estiu, tenim feina per dotar-ho de garanties jurídiques”

Es Mercadal.

Redacció

“Intentarem que sigui possible però és complicat i complex… Hem de garantir-ne la seguretat jurídica” ha exposat la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, al respecte de la limitació de l’entrada de vehicles a partir de la pròxima temporada alta turística.

En declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio a poques hores d’aprovar-se al Parlament la llei de Menorca Reserva de la Biosfera que dota de marc jurídic el reconeixement mediambiental de la Unesco, Mora ha explicat que s’ha de redactar l’informe tècnic a partir dels vehicles que han entrat aquests darrers estius a l’illa, a més de parlar amb les empreses de lloguer de cotxes i navilieres i “empoderar” el transposrt públic perquè sigui “l’idoni i sostenible”.

La política socialista menorquina ha destacat que a partir d’avui s’estableix “un full de ruta” arran del qual es contempla l’assumpció en el futur de les competències sobre la gestió dels recursos hídrics, l’energia i l’economia envers la seva diversificació. “Ara tot això planificat però mancat de cos jurídic es podrà posar en marxa”, ha dit en relació també a la dotació pressupostària en el projecte legislatiu i el finançament autonòmic de cinc milions d’euros. No n’ha precisat però una data perquè “no està contemplat per l’Estatut” (en relació a l’aigua) i hi ha una feina ingent per davant tot i que ja hem mantingut negociacions molt estretes aquesta legislatura per avançar en la qüestió”, ha afegit.

Finalment, ha dit Mora que Menorca Biosfera és una llei que va “molt més enllà, molt turística i transversal”.


El Parlament aprova el dictamen de la proposició de llei de Menorca Reserva de la Biosfera
La ponència que ha d’informar la proposició de llei Menorca Reserva de Biosfera surt del Parlament per reunir-se a l’illa
Els partits del Govern presenten 80 esmenes a l’avantprojecte de la Llei Menorca Reserva de Biosfera

01/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris