espanya

Signat l’acord per apujar el salari mínim a 950 euros enguany

Es fixa en 44,99 euros, enfront dels 42,62 del 2019, la retribució mínima per jornada legal en el cas de treballadors eventuals


El president del Govern, Pedro Sánchez, i els agents socials han signat aquest dijous l’acord pel qual es pujarà a 950 euros bruts mensuals el salari mínim interprofessional (SMI) enguany.

Per part de les organitzacions patronals han signat l’acord el president de CEOE, Antonio Garamendi, i el de Cepyme, Gerardo Cuerva, mentre que pel costat sindical, el secretari general de CCOO, Unai Sord, i el d’UGT, Pepe Álvarez.

El document subscrit per tots acorda establir l’SMI el 2020 en 950 euros bruts al mes en 14 pagues, la qual cosa equival a 13.300 euros bruts a l’any i 31,66 euros bruts al dia amb caràcter general.

Així mateix, es fixa en 44,99 euros, enfront dels 42,62 euros del 2019, la retribució mínima per jornada legal en el cas de treballadors eventuals i temporers, els serveis dels quals a una mateixa empresa no excedeixin de 120 dies anuals.

En el document es constata que l’existència d’una retribució salarial mínima adequada contribueix a superar situacions de pobresa, reduir desigualtats i propiciar tant l’estabilitat com la cohesió social.

També diu que permetrà impulsar el consum i promoure un creixement econòmic sostingut, sostenible i inclusiu, així com augmentar els ingressos del sistema de Seguretat Social mitjançant un increment de les cotitzacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els experts del Pevolca dubten ara que les colades de lava de La Palma arribin a la mar

La lava del volcà de La Palma avança a quetre metres per hora i durant la nit de dimarts només...

La superfície afectada pel volcà de La Palma creix un 50% en 12 hores

Els veïnats de Todoque treuen les seves pertinences de les cases abans de que arribi la lava i parteixen a...

Quarta jornada: la llengua de lava avança a 200m/h i es troba a 2 quilòmetres de la mar

Les erupcions poden durar entre 24 i 84 dies segons els experts

El riu de lava ja ha sepultat quasi 200 cases i ha fet desaparèixer 400 hectàrees de terreny

La colada ha arribat al municipi de Todoque, el darrer obstacle abans d'arribar a la mar