X

Silvia Montejano, CCOO: “Les bones dades de l’estiu tenen una cara B, la que pateixen els treballadors”

Assegura que temporades turístiques com la d'enguany són oportunitats per començar a fomentar la desestacionalització i estabilitzar plantilles

27/08/2022

Silvia Montejano, CCOO: “Les bones dades de l’estiu tenen una cara B, la que pateixen els treballadors”

Gent al passeig, a la platja i també a les botigues. Això sí, aquestes darreres compren poc, o això almanco conten els propietaris de les botigues de roba i accessoris de la zona de Platja de Palma. Enguany, afirmen que hi ha molts de turistes, però amb manco ganes de gastar. També ho han notat algunes empreses de lloguer de bicicletes, vehicles i excursions. No obstant, no tot són mals números; algunes empreses d’oferta complementària i restauradors tenen bones xifres.

Tot això, en una temporada amb ocupacions rècord. El sindicat Comissions Obreres en fa un balanç positiu, però sempre posant el focus en millores laborals. “Aquestes bones dades tenen una cara B, que és la cara que pateixen els treballadors i les treballadores en plena temporada turística (…), perquè hi ha molta demanda, molta de feina i les condicions laborals, lamentablement un any més, hem vist com no han estat respectades”, assegura Silvia Montejano, secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres.

Montejano també assegura que temporades com la d’enguany són oportunitats per començar a fomentar la desestacionalització i per estabilitzar plantilles. Un plantejament que el Govern ja té damunt la taula. De moment, confirmen els sindicats majoritaris, les bones previsions d’ocupació per al setembre ja són una primera passa cap a la desestacionalització.

27/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris