X

Sindicats i patronals de Balears confien que els ERTOs s’acabin prorrogant fins al desembre

PIMEM calcula que a la tardor més d'una empresa tancarà definitivament

26/06/2020

Sindicats i patronals de Balears confien que els ERTOs s’acabin prorrogant fins al desembre

La patronal PIMEM, alerta que, tot i ser positiu que s’allarguin els ERTOs fins a finals de setembre, no ho és tant la lletra petita. L’acord preveu bonificacions cada vegada més baixes per a les petites i mitjanes empreses, que són el 97% del teixit empresarial de Balears. I el problema és que moltes no podran reobrir.

“Aquestes empreses han de poder quedar hivernant, però vives. Si al setembre han de pagar el 65% de la quota de la seguretat social, serà inviable per a moltes d’elles”, assegura el president de PIMEM, Jordi Mora. La patronal calcula que a la tardor ja hi haurà empreses que no podran superar els problemes de solvència i hauran de tancar definitivament.

A CCOO estan d’acord que és un acord millorable, però la secretària d’Ocupació i Formació del sindicat en destaca un parell de punts “És positiu que no se puguin fer hores extra quan una empresa té un determinat nombre de treballadors en ERTO i que no es puguin subcontractar activitats”.

CCOO continuarà lluitant perquè els ampliïn fins a desembre, igual que UGT, que hi veu un altre emperò: “No queda clar que els fixes discontinus del transport discrecional tinguin la mateixa cobertura que els altres”.

Així i tot, consideren positiu haver acabat amb la incertesa que tenien empresaris i treballadors per als mesos d’estiu.


Els ERTO s’allargaran fins al 30 de setembre
Ashome diu que la pròrroga dels ERTO permetrà els hotelers ‘arrencar’ la temporada

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT